1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. CHP'li Çakmak'tan Hayvan Barınağı açıklaması
CHP'li Çakmak'tan Hayvan Barınağı açıklaması

CHP'li Çakmak'tan Hayvan Barınağı açıklaması

CHP'li Çakmak'tan Hayvan Barınağı açıklaması

A+A-

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak, Hayvan Barınağı’nın taşınmasıyla ABB meclisinde verilen red oyuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarının daha konforlu bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için Çankaya Karataş Mahallesi'nde 3 bin sokak hayvanı kapasiteli modern barınak inşa etme kararı aldı. Yeni yapılacak hayvan barınağının ihalesi ise 16 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Bu gelişme üzerine bir açıklama yapan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak şu ifadeleri kullandı;

“Değerli Gölbaşılılar, Köpek barınağı yoğun çalışma ve çabalarımız sonucunda Gölbaşından taşınıyor.”

1999 yılında dönemin Ankara B.Belediye Başkanı Melih Gökçek ve o dönemdeki MHP li Belediye başkanı Cevdet Kara tarafından ve yine O dönemde bizim Chp olarak şiddetle karşı çıkmamıza,yapılmaması yönünde çabalarımıza rağmen köpek barınağını Gölbaşına yapmışlardı.” Dedi.

Eski yönetimleri de eleştiren Çakmak, “ 20 yıldır akıllarına gelmemiş olacakki, Geçen yıl Akp ve Mhp olarak köpek barınağı kaldırılsın diye teklif verdiler.  Madem kaldıracaktınız 20 yıl önce sizler tarafınızdan yapılan köpek barınağını neden kendi döneminizde kaldırmadınız. Biz göreve gelir gelmez mi köpek barınağını kaldırmak aklınıza geldi.!

Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü;

Ancak, biz Ankara B.Şehirde göreve geleli  6 ay olmuş hiçbir çalışma yapmadan, yer bulmadan barınağı kaldıramayacağımızı  “o gün” için kabul etmemiştik. Tabii bu arada Köpek barınağının kaldırılması için yoğun bir şekilde çalışmalarımıza da başladık . Araya Salgın hastalık belediyemizin yaptığı sosyal yardımlar gibi ekonomik sebepler  girince bir müddet bekledi. ABB ve şahsım olarak boş durmayıp Sağlık daire başkanı Seyfettin Aslan ile beraber köpek barınağına defalarca gittim ve ne  yapabilirizi sürekli görüştüm.

Barınakla ilgili bir çok yer değerlendirmeye alındı ve sonunda köpek barınağının Karataş’da yapılmasına karar verildi. Tabiki bu arada yıllar sonra, bakanlık dan belediyemize gelen yazı ile barınak arazisinin millet bahçesi olacağı gerekçesi ile boşaltılması talimatınıda atlamayalım.

Başta  Büyükşehir belediye başkanımız Mansur Yavaş’a ve  Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Gölbaşılı hemşehrilerimize Hayırlı olsun.

 

Bu haber toplam 5323 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.