CHP'de 'yerel yönetim birimi' hamlesi

CHP'de 'yerel yönetim birimi' hamlesi

CHP Genel Merkezi, bünyesindeki belediyeleri denetlemek, belediyelerin hizmet kalitesini arttırmak ve süreklilik kazandırmak için birim kuruyor.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a bağlı olacak birim hem partililerden hem de alanında profesyonel kişilerden oluşacak.

Yurt'un edindiği bilgiye göre İzmir’den Balçova Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da birimde önemli bir görev üstlenecek.

Çalkaya’nın yakın süreçte Genel Merkeze çağrıldığı ve Torun tarafından süreç ve görev hakkında bilgilendirildiği öğrenildi.

Ülke genelinde eski belediye başkanlarından farklı isimlerinde yer alacağı birim, kendi içinde de farklı birimlere ayrılacak. Birimin önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulması bekleniyor. 

Yurt gazetesi'nden Özgür Tuğrul'a konuşan Çalkaya, “2019 yerel seçimleri, CHP'nin iktidara ne kadar hazır olduğunu gösterdi. Bu iktidar yürüyüşünün yerel yönetimlerin başarısıyla en üst seviyeye çıkacağına inanıyoruz. Genel Merkezimiz de kazandığımız belediyelerde verilen hizmetin kalitesinin ve sürekliliğinin artması için bazı çalışmalar yapıyor. Henüz ismi net konulan bir oluşum yok. Zaman zaman Genel Başkan Yardımcım ile görüşüp fikir alışverişinde bulunuyoruz. Amacımız çok net. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk seçimlerde iktidar olması. Bu süreçte partim tarafından verilecek her görev benim için onurdur” dedi.

Çalkaya Balçova’da üç dönem belediye başkanlığı yapmıştı. 2019 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanına hakaret davasında aldığı ceza nedeniyle adaylığı düşmüş yerine eşi Fatma Çalkaya aday gösterilmişti.