Candaş Tolga Işık CHP seçmeni sandığa gitmezse...
HABERİ PAYLAŞ

CHP seçmeni sandığa gitmezse...

Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’nde şöyle konuşmuş: “Neymiş, küskünler seçimi boykot edecekmiş. Boykot etmek demek, AK Parti’ye oy vermek demektir. Böyle düşünenler boykot edeceğine gitsin, doğrudan AK Parti’ye oy versin. Sandığa herkesin gitmesi lazım. Seçmenin sandığa gitmeme gibi bir lüksü yok.” Seçimin hemen ertesinde yazmıştım. CHP seçmeni esaslı bir yenilik-değişim-dönüşüm görmezse önümüzdeki seçim ciddi anlamda sandığa gitmeyerek bu durumu protesto edebilir. Sosyolog falan değilim. Anket de yapmadım. Peki, bunu neye dayanarak söylüyorum? Çevreme! Tanıdıklarıma!

Haberin Devamı

Neredeyse her seçim seferberlik ilan edercesine CHP için çalışan hatta kendisini bırakıp etrafındakileri ikna etmek için uğraşan muhalif arkadaşlarıma, dostlarıma...

CHP seçmeni sandığa gitmezse...

Geçmişte CHP’ye oy veren neredeyse bütün arkadaşlarım aynı şeyi söylüyor: “CHP’de bir şeyler değişmeden bundan sonra beni sandığa kimse götüremez.” Seçmenin lüksü var yok orasını ben bilmem. Lakin yerel seçim yaklaşırken CHP yönetiminin yapması gereken en önemli işlerden biri seçmenini yeniden heyecanlandıracak adaylar bulmak, söylemler geliştirmek. Aksi halde bu yerel seçim CHP için büyük bir drama dönüşür. Demedi demeyin.

MERKÜR BURCUNUZU BİLİYOR MUSUNUZ?

Astrolog Zeynep Turan çok sevdiğim bir arkadaşımdır. Namıdiğer twitburc! Zeynep dün sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşım yaptı: “Merkür burcunuzu biliyor musunuz? Merkür burcunuz neyse sizin yansımanız o.” Neymiş efendim Merkür burcumuz; iletişim kurma biçimimiz, konuşma şeklimiz, zihinsel kapasitemiz ve bilgi dağarcığımızla ilgiliymiş.

Merkür, bizim rasyonel ve pratik yönlerimizi ortaya koyarmış. Nasıl düşündüğümüzü, düşüncelerimizi nasıl dışa vurduğumuzu bize gösterirmiş. Yok arkadaş benden bu kadar.

Burcumuzu biliyoruz. Yükselenimizi de öğrendik. Yetmedi Ay burcu diye bir şey çıkardınız ona da tamam dedik. Şimdi bu Merkür burcu nereden çıktı Allah aşkına? Bu işin sonu gelmeyecek. Ben bırakıyorum. Bu saatten sonra kendi burç yorumumu bile okumam.

KİMLER KİMLERLE BERABER?

Bölgede dört büyük doğalgaz havzası var: Rusya, Katarİran, İsrail-Gazze ve Kıbrıs. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), araştırmalarına göre Doğu Akdeniz'de keşfedilmeyi bekleyen 1.7 milyar varil petrol ve 122 trilyon fit küp gaz olabileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Kıbrıs adasındaki doğalgaz kaynakları uzun zamandır Güney Kıbrıs ve Türkiye arasında tartışmaların yaşanmasına yol açıyor. Türkiye, uzun zamandır Güney Kıbrıs’ın ‘münhasır ekonomik bölge’ olarak ilan ettiği alanda Türkiye’nin ve Kıbrıs Türkleri’nin de hakkı olduğunu savunuyor.

Tam da bu sırada Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile Mısır Petrol Bakanı Tarek El Molla’nın imzaladığı anlaşmaya göre;

Rum yönetimi kendine ait olduğunu iddia ettiği bölgede çıkan doğalgazı, denizaltından boru hattı ile Mısır’daki doğalgaz sıvılaştırma terminaline taşımak için anlaşma imzaladı. Cumhurbaşkanımızın o meşhur sözü buraya cuk oturmuyor mu? Kimleeeeer kimlerle beraber.

SİZCE TÜM ZAMANLARIN EN YETENEKLİ YERLİ FUTBOLCUSU KİMDİ?

Geçenlerde herkesin futbol meraklısı olduğu bir arkadaş grubuyla uzunca bir süre bu sorunun cevabını aradık. Beşiktaşlısı, Fenerlisi, Galatasaraylısı, Trabzonlusu. Kimimiz 30, kimimiz 40, kimimiz 50’lerde sonunda tek bir isimde mutabık kaldık: Sergen Yalçın. Peki, sizce en yetenekli yerli futbolcu kimdi?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder