Haziran ayında gerçekleşen seçimlerin ardından görüş ayrılıkları sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Teşkilatı'nda, Genel Merkez tarafından yeni yönetim atandı. Yapılan değişiklikle 13 yeni isim yönetime girdi.

ÖZDAĞ DA LİSTEDE

Yönetimde Mehmet Kundak'ın başkanlığı değişmezken; Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi eski Başkanı Mehmet Özdağ da yeni yönetimde yer aldı. Akile Yıldırım, Asena Aktepe, Barış Yavuz, Berkay Demir, Dilek Keleş, Fuat Baysal, Hatice Sönmez Güneş, Kerime Dinnen, Mehmet Yurtsever, Necati Erman Tekcan, Sabri Ağırlar, Taner Demir de listede yer alan diğer isimler oldu.

DEĞİŞİKLİK GEREKİYORDU

Parti merkezi tarafından yeniden İl Başkanlığı görevine getirilen Mehmet Kundak, "Partimizin daha başarılı olabilmesi adına Genel Merkezimizden yönetimde değişiklik talebinde bulunduk. Bu yenilenmede Genel Merkezimizin başkanı belirlemesi ve kuracağı yönetimle çalışmasının doğru olacağı düşüncemizi ilettik. Onlar da MYK Toplantısı öncesi bu önerimizi değerlendirdi ve bir liste hazırlanmasını istediler. Toplantı sonrasında da atama yapıldı ve bazı değişikliklerle yeniden göreve geldik. Samsun'da çalışmaların daha aktif yürütülmesi için bu değişikliğin olması gerekiyordu. Belediye başkan adaylıkları için farklı düşüncelerimiz var. Adayların tespiti için detaylı çalışmalar yapacağız. Bu görevi aldık ve en iyisini yapmak zorundayız" açıklamasında bulundu.

Barış BUDANOĞLU