Türkiye'de özellikle son bir yılda intihar vakalarında büyük artış yaşandığını dile getiren CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Bu artışı sadece psikolojik etkenlerle açıklamaya kalkmak, sorunu görmezden gelmek anlamına gelir" dedi.

EN ÖNEMLİ ETKEN

Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'e, bir soru önergesi ile hassas olan bu konuyu ülke gündemine taşıdığı için teşekkür eden Akcagöz, "İntihar vakalarının artmasındaki en önemli etkenin ekonomik sıkıntılar olduğunu görüyoruz. İşsizlik, insanı bunalıma sürükleyen büyük bir olumsuzluk olarak karşımızda duruyor. İnsanların, geleceğe dair umutları mı tükeniyor? Artık OHAL ile idare edilen bir memleketiz. İnsanı psikolojik buhrana sürükleyecek her şey mevcut. Ancak, intihar vakalarındaki artışı sadece psikolojik etkenlerle açıklamaya kalkmak, sorunu görmezden gelmek anlamına gelir" diye konuştu.

EKONOMİK FAKTÖRLER

Akcagöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Gün geçmiyor ki, gazetelerde bir intihar haberi okumayalım. Samsun'da da intihar vakaları sıkça yaşanır oldu. Geçen gün partili bir ablamız intihar etti. Kadın kollarında uzun yıllar beraber çalıştık. Onun da, ekonomik sıkıntılar içinde olduğu söyleniyor. İnsan, hayatına son vermeyi göze alacak duruma geldiyse, bu konunun her açıdan incelenmesi gerek. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü acaba Samsun'da böyle bir çalışma yapıyor mu? Samsun'da bir yıl içinde kaç kişi intihar etti? Bunların ne kadarı ekonomik kaynaklı? Bunlar bütünüyle kafamızda soru işareti olarak duruyor. İşsizliği azaltacak tedbirler alınmalı, gerekli istihdam alanları yaratılmalı."