CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, TCK'da yapılmak istenen değişiklikle ilgili hazırlanan yasa tasarısını değerlendirdi.

Akcagöz, "AKP'nin hazırladığı Türk Ceza Kanunu değişiklik tasarısında, hırsızlık suçunun da uzlaşma kapsamına alınacağı ifade edilmektedir. Uzlaşma, her iki tarafın karşılıklı olarak aynı irade noktasında bulunmaları, zararın giderilmesi halinde cezasızlık halini beraberinde getirmektedir. Hırsızlık, kamu güvenliğine ilişkin bir suçtur ve eylemin varlığı, açıktan kamu güvenliğini ilgilendirir. Hırsızlık suçunun uzlaşma kapsamına alınması, çoğu olayda zararın karşılanması halinde mağdurun şikayetinden vazgeçmesi ile sonuçlanacağı için, bundan sonra şayet böyle olursa hırsızlık serbest hale gelecektir" diye konuştu.

KAMU GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDA
Akcagöz açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hırsızlık yapmayı kafasına koyan birinin, şansını denemekten başka riski kalmamış olacaktır. Başarılı olursa amacına ulaşır; başarısız olursa zararı karşılamakla suçtan kurtulma alternatifi vardır. Esasen, hiç bir araştırma yapmadan ve hukuki sonuçları açısından doğabilecek sonuçlarını değerlendirmeden, vatandaşı birebir ilgilindiren kanunlarda bu tarz değişiklikler yapılması doğru değildir. Türk Ceza Kanunu, kamu düzenini sağlamak için vardır. Kamu güvenliğini tehdit eden her unsur, bu yasa kapsamında bertaraf edilir. Hırsızlık eyleminin, uzlaşmaya tabi suçlar kapsamına alınması bu nedenle direkt, kamu güvenliğini tehdit etmektedir. AKP'nin, bu değişikliği yaparak hangi hırsız ya da hırsızları ipten kurtarmaya çalıştığını merak ediyoruz."