CHP PM Kılıçdaroğlu'na ittifak yetkisi verdi

CHP Parti Meclisi toplantısı sona erdi. Parti Meclis'i CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi. Parti Meclisi, CHP'nin kurultaydan sonra en üst karar alma organı olma özelliğini taşıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- CHP Parti Meclisi (PM), 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi nedeniyle olağanüstü toplandı. CHP Parti Meclisi (PM) bugün gerçekleştirdiği toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seçimlerde ittifak yapabilmesi için hem de adaylık konusunda yetki verdi.

PM'de aynı zamanda en geniş ittifak modelleri hayata geçirilmesi noktasında görüş ortaya çıktı. Bu noktada gerekli her kararın alınmasında oy birliğiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildi.

PM'nin ardından Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı. Tezcan şunları söyledi;

KILIÇDAROĞLU’NA TAM İTTİFAK YETKİSİ: Önce MYK ardından Parti Meclisi toplantısı yapıldı. Seçim gündemiyle ilgili sıcak ihtiyaç duyulan acil konuların tamamı ayrıntılı şekilde görüşüldü. Önümüzdeki süreçte geniş, mümkün olan en geniş ittifak modelinin hayata geçirilmesinin gerektiği konusunda görüş ortaya çıktı. Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde en geniş ittifak yollarının aranması gerektiği konusunda mutabakat oluştu. Siyasi ittifak görüşmelerinin yürütülmesinde her türlü işlemlerin yapılması ve gerekli her türlü kararın alınması konusunda genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdik. Oybirliği ile genel başkana yetki verdik. Bugüne kadar yürütülen çalışmalar bundan sonra Parti Meclisi kararı çerçevesinde genel başkan tarafından yürütülecek.

ADAYLAR MERKEZİ BELİRLENECEK: Milletvekili aday saptamasının da tüm seçim çevrelerinde merkez yoklaması ile yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

ADAY BAŞVURULARI 30 NİSAN’DA BAŞLIYOR: Milletvekili müracaatları 30 Nisan 2018 günü başlayacak 7 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek.

CUMHRUBAŞKANI ADAYI MECLİS GRUBUNDA GÖRÜŞÜLECEK: Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda tüzükte hüküm var ancak Uyum Yasası çerçevesinde Cumhurbaşkanı adayı belirlemesi hususunda Meclis grubuna verilmiş yetki var. PM’de görüşme yapmadık. Meclis grubunda yapılacak görüşme sonucunda belirlenecek.

SONUÇ ALACAK MODDELLER DEĞERLENDİRİLECEK: Her hangi biçimde cumhurbaşkanı adayı tespiti konusunda görüşmemiz olmamıştır. Muhtemel bütün adaylar çerçevesinde değerlendirme yapıldı. Sonuç alacak modelleri ciddi değerlendirip hayata geçirme, isimlere takılmama noktasında görüş ortaya çıktı.

GEÇ KALINDI MI? Parti Meclisi isimler üzerinde muhtemel sürece zarar verecek değerlendirme yapmaktan özenle kaçınmıştır. Cumhurbaşkanı adayı isminin bir gün önce ya da sonra saptanıp saptanmaması tamamen siyasal süreçte kampanyanın yürütülmesiyle ilgili konu. Geç kalınmış bir şey yok. Süre tahdidi koymayı uygun bulmuyoruz en uygun sürede aday açıklayacak. Parti Meclisi’nde şu aday olmalı, şu aday olmamalı diye süreci rezerve eden görüş oluşmamıştır. PM üyeleri ayrıntı ve açıklıkla analiz yapmış ama sonuç itibariyle genel başkana geniş yetki vermiştir. (DUVAR)

Etiketler CHP görüşme ittifak