131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI İDRİS YAVUZYILMAZ: “BU BÖLGE MUTLAKA ANKARA’DA TEMSİL EDİLMELİ”

21 Haziran 2018, Perşembe 06:52

     


CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı İdris Yavuzyılmaz, seçim çalışması yapmak üzere Aliağa’ya geldi. Bakırçay bölgesinin Ankara’da temsil edilmediğini söyleyen Yavuzyılmaz, “Bu bölge mutlaka Ankara’da temsil edilmeli. Bakırçay’ın temsili konusunda diğer siyasi partilerin de duyarlılık göstermesi gerekiyor.” dedi.

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı İdris Yavuzyılmaz, seçim çalışması yapmak üzere geldiği Aliağa’da ilk önce partisinin Aliağa İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Parti ilçe binasında gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavuzyılmaz, 1999 yılından bu yana partinin yönetici kadrolarında yer aldığını söyledi. Bakırçay’ın siyasal olarak altı tane ilçeden oluştuğunu ve bu bölgede yaşayan nüfusun Çanakkale ile aynı olduğunu ifade eden Yavuzyılmaz, “Çanakkale Ankara’da 4 milletvekili ile temsil edilirken Bakırçay bölgesinin böyle bir temsiliyet oranı ne yazık ki olmadı. Bu bölgede ikamet edip, Ankara’da bölgeyi temsil eden bir vekilimiz olmadı. Bundan sonra umarım Bakırçay, Aliağa’dan, Dikili’den, Bergama’dan ve diğer ilçelerinden her dönem mecliste temsil edilir.” dedi.

“Bakırçay, Ankara’da temsil edilmiyor”

Bu bölgenin Ankara’dan yeteri kadar destek alamadığını vurgulayan İdris Yavuzyılmaz, “Benim adaylığımla da birlikte Cumhuriyet Parti’sinin Bakırçay’dan seçilebilir yerden her dönem milletvekili aday göstermesi geleneğini başlatabiliriz. Bu bölge mutlaka Ankara’da temsil edilmeli, böyle bir anlayışın yaygınlaşmasını istiyorum. Bakırçay’ın temsili konusunda diğer siyasi partilerin de duyarlılık göstermesi gerekiyor. Tüm parti üyelerinden de bu bölgenin temsili için kamuoyu oluşturmalarını talep ediyorum. Önemli olan temsiliyetimiz. Eğer halkımız bu seçimlerde bana bu görevi verirse ben Bakırçay’ı Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceğimi düşünüyorum.” diye konuştu.

“Aliağa, özgür bir yönetim için CHP’ye oy verecektir”

Aliağa’daki gözlem ve çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Milletvekili Adayı İdris Yavuzyılmaz, “Tüm Türkiye’de estirdiğimiz demokrasi rüzgarını burada da yakaladığımızı düşünüyorum. Bir yerde sanayi varsa orada sosyal demokrasi olması gerekir. Aliağa bu anlamda sosyal demokrasinin sağlanması ve özgür bir yönetim anlayışı için CHP’ye oy verecektir.” dedi.

“Devlet kendi projesinde frene basıp özel şirkete teşvikte bulundu”

Çandarlı Limanı’nın halen açılmaması ve endüstri bölgesi ilan edilmek suretiyle limanın küçültülmesi girişimleri hakkındaki soruları cevaplayan Yavuzyılmaz, “Kuzey Ege- Çandarlı Konteynır Limanı bu bölgeye çağ atlatacak bir limandır. 1970 yılından beri çalışmaları yapılan bir devlet projesidir. Koalisyon hükümetleri zamanında başvurulan ÇED raporu 2004 yılında verilmiştir. 2005 Mart ayında Bakanlar Kurulu’ndan geçti. 2005’in Temmuz ayında atılması beklenen temel 6 yıllık bir gecikmeyle atıldı. Temel atma töreni ise limanın yapılacağı yere değil onun 10 km Kuzeyindeki Zeytindağ top sahasında gerçekleştirildi. Bu siyasi bir şovdu. 2011 sonbaharında liman inşaatına başlandı. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ‘İlk gemi 2013 yılında buraya yanaşacak’ beyanının ardından liman mendireği inşa edildi. Ancak, SOCAR şirketi Petlim diye bir firma kurup liman yapmak için 2012 yılında temel attı. 2 etaplı liman projesi başlattı. Çandarlı Limanında frene basan hükümet Petlim’e teşvik kredisi verdi. Azerbaycan ile yapılan özel bir görüşme ile bu kararın alındığını tahmin ediyorum. Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nda henüz bir gelişme yaşanmış değil. Özel şirketler elbette yatırım yapacak ancak devletin kendi projesinde frene basıp özel şirketlere teşvikte bulunması bizlere üzüntü veriyor. PETLİM tamamlanınca bu bölgede konteynır limanına ihtiyaç duyulmayacağından Çandarlı Limanı 10-15 yıl daha tamamlanamayacak, bölge insanının hakları gasp edilmiş, çıkarları ve refahı çalınmış olacaktır.” dedi. İdris Yavuzyılmaz toplantının ardından partililer ile birlikte Siteler Mahallesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler