CHP listesini kim yaptı!

Cihan Yıldırım yazdı

23 Mayıs 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Pazartesi akşam adaylar belli olunca Ali Baş ve Arif Anbar ile birlikte ES TV’de canlı yayın yaptık. Partilerin listelerini yorumladık. Programa telefon bağlantıları da aldık...
Milletvekili, belediye başkanı ve adayların da katkısıyla ‘hareketli’ bir program oldu.
Yayının ‘ana konusu’ doğal olarak CHP oldu.
CHP listesini, listeye giremeyen vekilleri, neden giremediklerini konuştuk. Sonra da ‘listeyi kimin yaptığı’ konusu gündeme geldi.
Doğal olarak “Listeyi Hoca yaptı” görüşü hâkimdi...
Sadece bu seçimde değil. Nerede hangi seçim olursa olsun Büyükerşen’in ‘listeyi yaptığı’ yıllardır anlatılır... Bu seçimde de böyle bir ‘algı ya da kanaat’ var.
Bu ‘durumu’ ekranda da dile getirdik...
Yayına bağlanan Büyükerşen, ‘tam tersi’ şeyler söyledi.
Liste yaptı’ iddialarını sert bir dille yalanladı. ‘Sertlik derken neyi kast ediyorsun’ diyen gazetemizi kâğıttan takip eden okurlarımız 8-9’ncu sayfalarda Hoca’nın ‘tepkisini’ satır satır okuyabilir.
Hoca ‘listeyi ben yapmadım’ dedi.
İşin peşine düştük...
Politika konusunda görüşlerine itibar ettiğim bir CHP’li ile bu konuyu konuştum.
O CHP’li bana “Hoca liste yapsa Utku Çakırözer birinci sıra olur mu? Hoca liste yapsa en tepeye yazacağı iki isim var. Biri senin de hep yazdığın gibi Engin Çakmak. Çakmak’ı ilk sıraya yazardı. İkinci isim de Nuray Akçasoy. Çakmak’ın hemen ardından Akçasoy’u yazardı” dedi. Ve “Engin nerede, Nuray Hanım kaçıncı sırada” diye ekledi.
Bu liste meselesini görüştüğüm isimlerden biri de deneyimli gazeteci Ali Baş’tı.
Ali Abi “Her seçim uygulanan bir taktik. CHP Genel Merkezi listeden doğacak tepkilerle uğraşmamak için Büyükerşen’i adres gösterir. Bir anlamda Hoca günah keçisi ilan edilir. Bu seçimde de olan budur” dedi.
Buraya yazmadığım diğer bazı görüşlerde bu iki görüşle aynı doğrultuda...
Büyükerşen’in ‘listeyi yapıp yapmadığı muhabbeti’ daha uzun bir süre konuşulacak gibi. Hoca’yı bir yerde yakalarsak ‘işin aslını’ öğrenmeye çalışacağım.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eskişehir 23 Mayıs 2018 19:36

Akp 4, chp 2, mhp-iyi 1. Hayırlı uğurlu olsun.

0 2 Cevap Yaz
Chp 23 Mayıs 2018 19:35

Hoca, kendi ne yaptığını iyi biliyor. Tamamiyle listeyi kendisi yapmasada 100% çomak sokmuştur. Şimdi hiç bağırarak haklı çıkmaya çalışmasın. 82 yaşındaki Erşen”in bu sözleri komik. Dikkatinizi çekerim yazılı liste veya delil bulamazsınız dedi. Özet olarak, yaptığım telefon konuşmaları ve kulislerdeki ayak kaydırmalarımı saymayın demiş oldu. Kimse salak değil, sen sallamaya devam et hoca!

0 2 Cevap Yaz
cmb 23 Mayıs 2018 15:41

chp 4, akp 2, iyi parti 1 mvk. çıkarır. hayırlı olsun.

21 1 Cevap Yaz
Adınız 23 Mayıs 2018 15:37

Hoca size tekme tokat girmesinde bence telefondan sorun :)

1 11 Cevap Yaz
Marmara kazim 23 Mayıs 2018 12:51

Amerikalilar yapmis olmasin ? :)

1 4 Cevap Yaz
Mehmet 23 Mayıs 2018 12:45

Hocam son günlerini böyle gecirmesen iyi olurdu. Chp Milletvekillerinin Şehrimize hiç faydası dokunmadı. Ancak hizipcilik yaptılar. Hoca yapsın işleri onlar üstüne konsun. Hani Cumhurbaşkanı Hocam olacaktı. En iyisi bunlardan kurtul Eskişehir halkı seni minnetle ansın. Yoksa rahmet okunur bilesin sevgili Hocam...

4 0 Cevap Yaz
Azar! 23 Mayıs 2018 10:25

Programda hoca bayağı bir sınırlıydı. Size patladı. Şimdi düzeltin hadi.

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi