CHP listesinde Ulusoy krizi!

Meclis üye listelerinin açıklanmasının ardından, listelerdeki isimlere tekiler gelmeye devam ediyor. Son olarak CHP İzmit Belediye Meclis Üyeliliği listesinde yer alan Özge Ulusoy Ulugün tepkilerin odağına yerleşirken, sebebinin Ulusoy’un İYİ Parti kurucu il başkanı olup partiden istifa eden Haluk Ulusoy olduğu öğrenildi

CHP listesinde Ulusoy krizi!
Haber albümü için resme tıklayın

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet’in meclis listesi geçtiğimiz günlerde belli oldu. Listede yer alan bazı isimlerin parti dışından olması tepkilere neden olurken, Hürriyet’in meclis listesinde tepki gören isimlerden biri de Özge Ulusoy Ulugün oldu. Özge Ulusoy, İYİ Parti’nin ilk kurulduğu dönemde Kocaeli il başkanlığına atanan otel işletmecisi Haluk Ulusoy’un kızı. Yani CHP üyesi değil. Ancak CHP’nin kontenjan sıralamasında yer buldu.

PROJE EKİBİNDE

İddialara göre Haluk Ulusoy önce Hürriyet’in ekibinde yer almak istedi fakat CHP, gelecek tepkilerden dolayı buna yanaşmadı. Bu nedenle de kızı Özge Ulusoy’un listeye alınmasına karar verildi. Özge Ulusoy Ulugün, aynı zamanda CHP İzmit SKM ekibinde yer alan Yavuz Ulugün’ün gelini ve Hürriyet’in proje ekibinde bir süredir çalışmalarını sürdürüyor.

BAYKAL SÖZLERİ UNUTULMADI

Bilindiği gibi Haluk Ulusoy İYİ Parti il başkanlığı sırasında hem MHP’lileri hem de CHP’lileri kızdıracak paylaşımlarda bulunmuştu. Ulusoy o paylaşımlardan birinde “Bahçeli tez zamanda senin helvanı yemek nasip olur inşallah” demiş, bir atıf da CHP’nin eski Genel Başkanına yapmıştı. Ulusoy’un, “Hiç merak etmeyin Baykal’a öyle kolay kolay bir şey olmaz. Onun verilecek hesabı çok” şeklindeki ifadesi CHP’liler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

KAZANAN ULUSOY

Haluk Ulusoy tüm bunların ardından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek olaylı biçimde görevden ayrıldıktan sonra Meral Akşener ve İYİ Parti ile arasına kalın bir çizgi çekmiş, yollarını tamamen ayırmıştı. Fakat Ulusoy’un kızının CHP’den meclis listesine yazılması başta CHP’liler olmak üzere İYİ Partilileri de kızdırdı. Öbür taraftan İYİ Parti ile köprüleri atan Ulusoy’un her halükarda kazançlı çıkması her iki tarafta da huzursuzluğa yol açtığı konuşuluyor.

#

24 Şub 2019 - 16:56 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar