|

Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi önünde açıklama yaptı

Çubuk'taki şehit cenazesinde bir saldırıya maruz kalan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananların ardından CHP Genel Merkezi'ne geldi. Genel Merkez'de tüm milletvekilleri ve yöneticilerinin katılacağı olağanüstü bir toplantı düzenlenecek. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin önünde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bana yapılan saldırı, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış saldırıdır" ifadesini kullandı, saldırının köye dışarıdan gelenler tarafından organize edildiğini ileri sürdü.

17:45 - 21/04/2019 Pazar
Güncelleme: 17:49 - 21/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
CHP Lideri Kılıçdaroğlu. Fotoğraf: Arşiv.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu. Fotoğraf: Arşiv.

Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olaylar çıktı.

Olayın ardından Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezine gelerek burada vatandaşlara hitap etti:

"Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış demektir. 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Ayrıca hiç kimse unutmasın hiç kimse. Ben kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Parti'nin genel başkanıyım. Hiç kimse unutmasın, Kuvayi Milliyecilerin partisi Cumhuriyet Partisi genel başkanıyım.

82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım. Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım, aynı saldırının benzerini bugün yaşadım.


Şehit cenazesine gitmememizi istiyorlar. Ne olursa olsun sonuna kadar şehit cenazelerine katılacağım.

Bu saldırı bana değil Türkiye'ye yapıldı

Bugünkü cenazede maalesef bize şehit cenazesi dahi kıldırmadılar. Hiçbir zaman şehitler arasında ayrımcılık yapmadık.

Bana yapılan saldırı, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış saldırıdır. Bu saldırı köye dışarıdan gelenlerin tezgahıdır.

Saldıranların şehide de saygısı yoktur, namaza da saygısı yoktur, inanca da saygısı yoktur.

Şehitler ölmez, vatan bölünmez, bu bizim şiarımızdır. Çanakkale'de şehitlerimiz var bizim. Dumlupınar'da, Sakarya'da, Afrin'de var şehitlerimiz bizim. Biz şehitler arasında hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Başımız üstünde yeri vardır, 82 milyonun gururudur. Biz böyle bilir, böyle davranırız.

Cenazede saldırıya uğramıştı

Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu, törendeki vatandaşların saldırısına uğradı. Önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı.


Kılıçdaroğlu, korumaları tarafından bir süre bir evde bekletildi.

Güvenlik nedeniyle yaklaşık bir saat evde bekletilen Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla evden çıkarıldı.

Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'ne geldi

Saldırının ardından bölgeden çok büyük güvenlik önlemleri altında çıkarılan Kılıçdaroğlu saat 16.15 sularında partisinin genel merkezine geldi.

Kılıçdaroğlu'nun CHP MYK'sını olağanüstü toplantıya çağırdığı öğrenilirken, şehir dışında bulunan parti yöneticileri ve milletvekillerine de 'Ankara'ya dönün' çağrısında bulunulduğu kaydedildi.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#Saldırı
#Ankara
5 yıl önce