CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na linç girişimi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. Bir eve götürülen Kılıçdaroğlu, bir süre sonra zırhlı araçla tutulduğu evden çıkarıldı. CHP liderinin durumun iyi olduğu öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde, dün Türkiye Irak sınırında yaşanan çatışmada hayatını kaybeden  er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Törenin ardından CHP lideri bir grubun yumruklu  saldırısına uğradı. 

Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. Polis, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı.

Polis kontrolünde bir süre evde tutulan Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla evden çıkarıldı.

CHP liderinin durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Ankara Valiliği, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin "protesto" ifadesi kullandı. Açıklama şöyle: 

Valilik açıklamasında, "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

Kılıçdaroğlu saldırıdan bir gün sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

"Planlanan bir saldırıydı. Protesto kabul edilebilir ama bu saldırı farklı. Güvenlik önlemi yetersizdi.

"Evdekiler evimiz yakılır mı korkusu yaşadı. Nazik davrandılar, çay demlediler. İçemedim çıkmam gerekti. Amacın CHP'yi sokağa dökmek olduğunu düşünüyorum."

"Eve Emniyet Genel Müdürü geldi. Kamuflaj ile çıkartalım dediler kabul etmedim. Nasıl geldim ise öyle çıkacağım dedim"

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında doğrudan fiziki müdahalede bulunan 11 kişinin kimliği tespit edildi. Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün Sivrihisar'da gözaltına alındı. Halen gözaltında olan 5 kişinin de işlemleri sürüyor. AK Parti Sözcüsü Çelik, AK Parti üyesi olan saldırgan Sarıgün'ün ihraç talebiyle disipline sevkedildiğini açıkladı. (NTV, Ajanslar)

Kategoriler

Güncel