CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İnce’nin performansını değerlendirdi, Gül ile ilgili konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İnce’nin performansını değerlendirdi, Gül ile ilgili konuştu.

Show TV, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak yayınında “Kılıçdaroğlu ile Gündem Özel” programına katılan Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP'ye oy veren ciddi bir kitlenin bu kez Muharrem İnce'ye oy vereceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül ile çatı aday tartışmalarıyla ilgili hiçbir görüşme yapmadıklarını, yan yana gelmediklerini bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin performansını çok iyi olduğunu belirterek, “Dinamik, enerjik, konuları gayet iyi bilen bir arkadaşımız. Siyasette yeni bir yüz. Siyaseten kirlenmemiş bir arkadaşımız. Hiç endişe etmeyin, Sayın İnce Cumhurbaşkanı seçilecektir” dedi.

Show TV, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak yayınında “Kılıçdaroğlu ile Gündem Özel” programına katılarak, Ece Üner’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Seçimlerde elbette insanlar farklı görüşlerdedir. Hoşgörü ile insanlar düşüncelerini ifade ederler. Yaralanma, çatışma gibi tabloların olmaması gerek. Politikacılar dikkatli bir dil kullanmalı. Karşılıklı gerginliği destekleyecek söylemlerden uzak durulmalı." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Adalete duyulan özlemin giderilmesi lazım. Boğaz Köprüsü'nde boğazı kesilen ve sahibi bile olmayan erler için bütün bunlar için yürüdük. Eğitim de, seçim de hayatın her alanında adalet olsun diye yürüdük. Geldik bir duvar var önümüzde ve bu duvarın yıkılması lazım. Duvarı 24 Haziran'da yıkacağız" diye konuştu.

"Vatandaşlarımız huzurlu bir ülke istiyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Yaşanan 16 yılda ciddi gerginlikler oldu. Zaman zaman kinle öfkeyle karşı tarafı tanımlayan söylemler gelişti. Bu ülkede huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Dip dalga dediğimiz dalga bu. İktidara oy vermiş ama verdiği oyun karşılığını alamamış bir kitle var, bu kitle yönünü değiştirmek istiyor. Bu dip dalgayı tamınlayan ilk olarak referandumdu. İkinci, turda Sayın İnce daha ciddi bir destek alacaktır. AK Parti ve MHP'ye oy veren ciddi bir kitle Sayın İnce'ye oy verecektir." ifadesini kullandı.

Abdullah Gül ile çatı aday tartışmasına ilişkin ise Kılıçdaroğlu, "Sayın Abdullah Gül'ün çatı aday olarak seslendirildiği dönemde özel bir tartışmayı yapmayı doğru bulmadık. Saygı değer bir insandır. Süresi dolup ayrıldıktan sonra bri partiye aday olmadı, biz kendisine saygı duyuyoruz. Hiç bir görüşme yapmadık. Biz her halükarda bir aday belirliyorduk." dedi.

Kılıçdaroğlu, "İnce'nin performansı gayet iyi. Dinamik, enerjik, güven veren, yeni bir yüz, bir iddia ortaya koyabiliyor. Bu iddianın arkasında durabiliyor. Siyasi olarak kirlenmemiş, temiz bir arkadaşımız. 81 milyonun hakkını, hukukunu sağlayabilecek bri cumhurbaşkanı profili sergilmek istiyor. İnce'nin oylarının CHP'den fazla olması doğal değil ni? Plana gerek yok bizim bir A planınmız var doğru bir tercih. Sayın İnce girecek kazanacak, koltuğa oturacak." ifadesini kullandı.

İnce'nin CHP'den fazla oy almasının normal olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "İnce'nin oylarının CHP'den fazla olması doğal değil mi? Bizim bir A planımız var. Doğru bir tercih. Sayın İnce girecek, kazanacak, koltuğa oturacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben hayatım boyunca hep rahat oldum. Ben gece yatağımda rahat uyuyorum. Benim verilemeyecek bir hesabım yok. Erdoğan'a karşı biri cesaret edip aday olabilir mi? Biz de herkes aday olabilir. "