Dolar 32,4908
%-0.15
Euro 34,9264
%0.28
Altın 2.436,000
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'den aday

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'den aday

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki saatlerde açıklaması beklenen aday listesinin İzmir bölümünde kimlerin olduğu birer birer netleşiyor. Devam eden MYK toplantısında Ergenekon ve Balyoz mağduru PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi’nin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yeniden İzmir’de aday olacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz’ün de İzmir adayı olarak gösterileceği kaydediliyor. MYK'dan isimler gelmeye devam ediyor

  • Ege Postası
  • 20.05.2018 - 18:40

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Siyasi partilerin  milletvekili aday listeleri birer birer açıklanmayı başlandı. Aday listesini ilk açıklayan MHP olurken gözler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu”nun bugün MYK ve PM üyeleriyle yapmaya başladığı toplantıların ardından son şeklini vereceği milletvekili aday listelerinde kimin aday göstereceğine çevrildi.

 

KILIÇDAROĞLU YENİDEN İZMİR ADAYI... BÖKE 1. BÖLGEDE LİSTE BAŞI

CHP'li üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre; yeniden İzmir’den aday olup olmayacağı merak konusu olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İzmir adayı olacağı netleşti. MYK'da yapılan görüşmede eski Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke 1. Bölge'de liste başı oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile CHP'den aday olan Disk eski Genel Başkanı Kani Beko 1. Bölge'den listeye yazıldı. 

SEVDA ERDAN KILIÇ 2. BÖLGEDEN 

Öte yandan PM üyesi Sevda Erdan Kılıç'ın 2. Bölge'den aday olacağı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN MYK’SINDAKİ EMEKLİ BÜYÜKELÇİ ÇEVİKÖZ DE İZMİR LİSTESİNDE

CHP Lideri tercihini İzmir’den yana kullanırken, CHP İzmir Milletvekili adayları arasında Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz’ün de yer alacağı belirtildi.

ÜNAL ÇEVİKÖZ KİM'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun MYK listesinde de  olan Kamu Diplomasisinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Ünal Çeviköz’ü İzmir’den aday göstereceği kaydediliyor.  Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 1974, Siyaset Bilimi bölümünden ise 1978 yılında mezun olan, büyükelçilik de dahil olmak üzere önemli görevleri yerine getiren Çeviköz, İngilizce, Fransızca, Rusça, Almanca ve İtalyanca biliyor.  Çeviköz, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'la MYK'ye giren ikinci büyükelçi kökenli isim olmuştu.

İZMİR LİSTESİNDE ERGENEKON VE BALYOZ MAĞDURU MEHMET ALİ ÇELEBİ DE VAR

Öte yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun devam eden MYK toplantısının ardından PM üyeleriyle de yapacağı toplantının ardından açıklaması beklenen Milletvekili Aday Listesi’nin İzmir bölümünde netleşen bir diğer isim de Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanan  4.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ilk muvazzaf subay olan teğmen Mehmet Ali Çelebi oldu.

KAÇINCI BÖLGE VE SIRADAN ADAY OLACAĞI TOPLANTI SONUNDA NETLEŞECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) emekli olduktan sonra siyasete girme kararı alan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’ye aday olma teklifini Kılıçdaroğlu tarafından getirildiği kaydediliyor. İzmir’den Milletvekili adayı olarak gösterilmesi beklenen Çelebi’nin hangi bölgeden ve sıradan aday gösterileceği MYK ve PM toplantısı sonucunda netleşecek.

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR'

2003’te İzmir Maltepe Askeri Lisesi’ni birincilikle, 2007’de Kara Harp Okulu’nu dördüncülükle bitirdi. Geleceğin generalleri arasında gösterilen Teğmen Çelebi, 18 Eylül 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandı. Çelebi karakoldayken, telefonuna polisler tarafından Hizb-ut Tahrir örgütü militanlarının numaralarının yüklendiği ortaya çıkmıştı. 33 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olarak görevine döndü. Ekim 2013’te tekrar tutuklanan Çelebi, Hasdal Cezaevi’nde Kezban Çelebi ile evlendi. Çelebi, 2 Mart 2014’te cezaevinden tahliye oldu. Yaşadıklarını “Teğmen” adlı kitapta anlattı. Kitabı Genelkurmay Başkanlığı tarafından soruşturma geçiren Çelebi’ye, davet edildiği söyleşi ve konferanslar için de uyarılar aldı. Tahliye olduktan sonra savaş helikopteri pilotluğu görevi verilmeyen Çelebi, kendi isteğiyle emekli oldu.

AYRINTILAR GELİYOR

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.