HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2018 Pazar - 13:49

CHP İzmir'de kongre mesaisi... Kadınların başkanı belli oldu!

CHP İzmir Kadın Kolları üyeleri, yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Seçimde ipi göğüsleyen isim mevcut başkan Nurşen Balcı oldu.

CHP İzmir de kongre mesaisi... Kadınların başkanı belli oldu!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimini işletiyor. İzmir’de partililerin önüne 30 Aralık’ta gençlik kolları il başkanlığı, 7 Ocak’ta ana kademe il başkanlığı için sandık konuldu.

İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, ana kademe İl Başkanı da Deniz Yücel oldu. Bu gelişmelerin ardından gözler kadın kolları il kongresine çevrildi. 

Bugün ise kadınlar sandık başındaydı. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılan kongrede mevcut başkan Nurşen Balcı, Özgün Utku ve Saniye Fıçı, delegelerden oy istedi. 

Yapılan seçimde mevcut başkan Nurşen Balcı 167 oyla yeniden İl Kadın Kolları Başkanlığı'na seçildi. Adaylardan Saniye Bora Fıçı 95, Özgün Tutku ise 35 oyda kaldı.

YENİ YÖNETİM VE KURULTAY DELEGELERİ
Balcı başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
Tülay Aytekin, Aysel Çiçek, Güler Güneç, Nesrin İnetaş, Tünay Kantekin, İnci Sarısaç Niyaz, Zübeyde Sönmez, Meral Şafak, Melahat Teke, Nurdan Uçar Şenkal, Sedef Uysal, Meral Yiğit

Kongrede, Binnur Akın, Aysel Aksoy, Hülya Altun, Fikriye Arslan, Ergül Aslan, Ayşe Zeliha Avar, Songül Bayat, Gizem Candan, Pınar Ceylan Sert, Sultan Çınar, Mualla Erdaş, Meltem Ergün, Buket Fatoş Erol, Berna Eyinç, Fatma Gül, Günay Gül, Seçil Işık Adalet, Aslı Özadır, Özgür Özdemir, Bengü Sayköse, Nurten Serhadbeyi, Fetiye Şengüzel, Sezer Türkmenoğlu, Nurhan Yanya, Semiha Zorer, Sebahat Cüre de kurultay delegesi seçildi.

KONGREDE NELER YAŞANDI?
Kongreye CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Musa Çam ve Atilla Sertel, Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Şehrazat Mercan ile çok sayıda partili katıldı. Mevcut başkan Nurşen Balcı 'Kadın, özgürse toplum özgürdür', Özgün Utku 'Atamızın ve Cumhuriyetin sevdalısıyız', Saniye Fıçı ise 'Kadın gülerse bir nesil güler' sloganıyla delegelerden oy istedi. Kongrede yarışan 3 aday da aynı anda kongrenin yapılacağı salona geldi.

Kongre öncesi CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, 3 adayla birlikte İstanbul’daki '115 hamile çocuk' skandalıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Köse, şunları söyledi:

"Türkiye, İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 5 aylık süreçte gelen yaşları 18’in altında 3’ü Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğunun saptandığını Hürriyet Gazetesi’nin 17 Ocak tarihli haberiyle öğrenmişti. Çocuk yaşta gebelik ve doğum vakalarıyla gündem olan ülkemizi bu hale siz getirdiniz. Hastane yetkililerin bu olayı polise bildirmediği ve İstanbul Valiliği'nin ise soruşturma izni vermediği ortaya çıkınca Aile Bakanı Kaya, sürecin takipçisi olacağını belirtiyor. Sayın Bakan, sizin işiniz, bu tür olayları seyretmek izlemek değil; önlemektir. Bu durumda Aile Bakanlığı, Sağlık, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıkları sorumlu olduğu halde ortaya çıkarılamıyor. Önlem alınamıyor, kolluk kuvvetlerine bildirilemiyor. Yargılanması ise önlenmeye çalışılıyor. Yazıklar olsun. Bu olay, mevcut iktidar anlayışının zihniyetini sergilemektedir. Kadının okutulamadığı, çocuk yaşta evliliğe zorlandığı ortama göz yumulduğu hatta görmezden gelindiği ortadadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyet hedefinde böyle bir şey yoktur. Çocuklar okumalıdır. Çocuk yaşta hamile değil, okullu olmalıdır. Kadınlarımız okumalıdır, çalışmalıdır. Ekonomik özgürlüğüne kavuşmalıdır. Bilmelisiniz ki bu konuda kanunlar ve toplumla birlikte ensenizdeyiz. Takibimizdesiniz" dedi.

 
Menemen Belediyespor'da keyifler yerinde!
 
Ödemiş’ten Bilecik ziyareti
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YURTTAŞ 22 Ocak 2018 Pazartesi 11:05

başarılı olamayanın tekrar başarılı olma şansı yokdur

Yorumu oyla      11      5  
bahtiyar 21 Ocak 2018 Pazar 21:55

özgün utku, yıllardır her seçime katılıyor, her seçimde yeniliyor yine de yılmıyorsun. birgün pirus zaferini kazanacaksın, yılma devam et!

Yorumu oyla      11      5  
Adem BALCI 21 Ocak 2018 Pazar 21:37

Emekçi bir cumhuriyet kadını hayırlı olsun saygılar sevgiler güzel günler izmirlilerle birlikte

Yorumu oyla      11      5  
Bornovalı Üye 21 Ocak 2018 Pazar 21:06

Kadın Kolları il Başkanı seçilen Nurşen Balcı,İl Başkanı Deniz Yücel'i örnek alsın ve meclis üyeliği görevini bıraksın.Herşeyi ben yaparım anlayışı doğru bir anlayış değil.CHP'de her görevi yapabilecek çok değerli insanlar çokca vardır.

Yorumu oyla      12      5  
KEREM 21 Ocak 2018 Pazar 21:01

chpli bir arkadaşınız olarak nurşen balcı arkadaşımıza başarılar dileğimle chplileri çok ama çok sevdiğimi belirtir,chp iktidarı için desteğimi artarak vereceğimi belirtirim.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin ...
Kara unsurları devreye girecek!
Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli ortak açıklamalarda ...
Başbakan Yıldırım, Bahçeli ile görüşecek
Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bu akşam saat 20.00'de Çankaya Köşkü'nde görüşecek.
 
'Zeytin Dalı' operasyonu başladı! Savaş uçakları bombalıyor!
Diyarbakır'dan havalanan Türk savaş uçakları Afrin'de hedefleri vurmaya ...
CHP İzmir’de gündem kadın kolları kongresi: 3 aday örgüte ne mesaj verdi?
İzmir’de ana kademe ve gençlik kollarının ardından kadınlar da sandık ...
CHP İzmir’de Yücel ve Kocaoğlu, Başkent yolcusu: Ajandada ne var?
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
 
İzmir'de ülkücülerden 'Afrin' dilekçesi: Biz askere alın!
İzmir'in Torbalı ilçesinde MHP İlçe Teşkilatı üyesi bir grup, Türk Silahlı ...
Erdoğan'dan önemli çıkış: Patinaj yapıyorlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donör Fonu işbirliği anlaşması imza töreninde açıklamalarda ...
CHP Lideri'nden Afrin operasyonu yorumu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi toplantısı öncesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva