Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de flaş gelişme: O ilçenin adayı değişti

CHP İzmir'de flaş gelişme: O ilçenin adayı değişti

CHP'de Buca Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Suat Nezir'in değiştiği yerine ise Erhan Kılıç'ın aday yapıldığı öğrenildi. CHP İzmir'de flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 19.02.2019 - 15:57

EGEPOSTASI- CHP'de Buca Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Suat Nezir'in değiştirildiği yerine ise Erhan Kılıç'ın aday gösterildiği öğrenildi.

27 Ocak’ta yapılan CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) Buca Belediye Başkan Adayı olarak onay alan ancak PM’de reddedilen Aydoğan Hepdemirgil’in yerine, Suat Nezir aday gösterildi. Nezir, seçim çalışmalarına başladı ancak Genel Merkez, son anda yeni bir karar aldı. Listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesine saatler kala, Nezir'in adaylığı geri çekildi. Suat Nezir'in yerine ise Erhan Kılıç'ı aday gösterildi. 

İLÇE BAŞKANI: ŞAŞIRDIK

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, kararın kendilerini şaşırttığını söyledi. Böyle bir değişikliği beklemediklerini ifade eden Akdağ, "Bu durum hem bizim hem de örgütün enerjisini alacak ama örgütü toparlamak bize düşüyor" dedi.

NEDENİ MECLİS LİSTESİ Mİ

Edinilen bilgilere göre CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in, Buca belediye meclis üye aday listesine üç arkadaşını, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın da iki arkadaşını yazdırmak istediği, bunun üzerine Nezir’in “Ben burada örgütü kucaklayacak bir liste oluşturmak istiyorum. Bu isimleri yazmam imkansız” diyerek karşı çıktığı ve krizin böyle başladığı belirtildi. Gelişmeler üzerine İl Başkanı Yücel ile Özkan’ın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na giderek, “Buca adayı geri çekildi” dediği ve bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun Buca adayını değiştirdiği iddia edildi.

Yeni başkan adayı Erhan Kılıç’ın, Tuncay Özkan’ın “Biz kaç kişiyiz” hareketinden arkadaşı, aynı zamanda da avukatı olduğu ifade edildi.

Buca'nın listesi de belli oldu. YSK'ya verilen listeye göre Erhan Kılıç Belediye Başkan adayı olarak yer aldı.

ERHAN KILIÇ KİMDİR'

23 Haziran 1977 Manisa doğumlu. 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu.

1999 yılında CHP'nin en genç İlçe Başkan Yardımcısı oldu.

2006-2008 yılları arasında Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şube Başkanlığını yürtüttü.

Çeşitli STK'larda görev aldı. 22 yıldır CHP üyesi olan Kılıç 2014-2019 yılları arasında Buca Belediye Meclisinde CHP'nin Grup Başkan Vekili görevini sürdürdü.

Evli olan Erhan Kılıç bir çocuk babasıdır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.