Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Danışma Kurulunda Kılıçdaroğlu'nun 'Uzlaşı Adayı'na kim karşı çıktı'

CHP İzmir İl Danışma Kurulunda Kılıçdaroğlu'nun 'Uzlaşı Adayı'na kim karşı çıktı'

CHP İzmir İl Danışma Kurulu toplantısının basına kapalı olan bölümünde İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Kongrelere tek aday gidelim’ şeklindeki açıklamalarını doğru bulmadıklarını belirterek sert bir şekilde eleştirdiği öne sürüldü. CHP İzmir İl Danışma Kurulunda neler konuşuldu'

  • Ege Postası
  • 24.08.2019 - 18:16

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. İl ve İlçe kongreleri öncesi örgütün bir araya geldiği toplantıda pek çok sıkıntı dile getirilirken, toplantının en hararetli dakikaları CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın kürsüye çıktığında yaşandı. 

Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar’daki belediye başkanları kampında örgüte söylediği “Önümüzdeki dönemde bir uzlaşmayı kucaklaşmayı sağlamak için kongrelere tek adayla gidelim" önerisini Bakan’ın doğru bulmadıklarını belirterek sert bir dille karşı çıktığı öğrenildi.  

Bakan, Kılıçdaroğlu’nun uzlaşı adayına karşı olduğunu CHP’nin demokratik bir parti olduğunu kongrelerin çok adaylı yürütülmesi gerektiğini ifade ederken konuşmasında İl Başkanı ve yönetimini de eleştirdiği sırada salonda gergin anlar yaşandı.

Bakan konuşmasında geçtiğimiz hafta Karabağlar'da çıkan yangın bölgesine il ve ilçe yönetimlerinin gerekli hassasiyeti göstermediğini vurgularken CHP İzmir'in yangın bölgesinde seferber olması gerektiğini dile getirdi. Bakan,  Kaz Dağları'nda  gerçekleşen Fazıl Say konserine il yönetiminin gitmemesini eleştirdi. Ayrıca Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarını görevden alarak yerlerine kayyum atamalarına ilşikin, MYK'nın kayyum atamaları için yaptığı basın açıklamasını yeterli bulmadığını daha radikal ve örgütsel bir mücadele yapılması gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

CHP İzmir eski Milletvekili ve İl eski Başkanı Alaattin Yüksel de Milletvekili Bakan gibi CHP Genel Merkezi’nin kayyum atamaları için daha radikal kararlar almamasını eleştirerek, MYK’yı hedef aldığı ifade edildi. Yüksel’in ayrıca parti içi verdiği mesajda ön seçim vurgusu yaptığı aktarıldı.

Yüskel’in önseçim çıkışına destek veren İzmir Milletvekili Bedri Serter,  ayrıca Yüksel’İn konuşma yaptıktan sonra salondan ayrılmasına da tepki gösterdi. Serter’in “Konuşup gitmeyeceksin, bekleyeceksin” dediği öğrenildi.

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın da konuşmasında 24 Haziran Genel Seçimlerindeki sıralamasına sitem ettiği ve İYİ Parti’ye giden 15 milletvekili arasında yer aldığını belirterek, diğer vekillerin birinci veya ikinci sıraya yazıldığını kendisinin ise daha alt sıralara yazıldığını ifade ederek kırgınlığını dile getirdiği aktarıldı.

Danışma kurulu toplantısında CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in de ‘canınız cehenneme’ cümlesi salonda buz gibi hava estirdi. 
Alper’in salonun boşalmasına dikkat çekerek, “Nutuk atıyorsunuz, eleştiriyorsunuz, bırakıp gidiyorsunuz” diye serzenişte bulunduğu ifade edildi.
Alper konuşmasının sonunda, “ Partiye geldiğimden bu yana çok farklı görevler aldım. Sene 2019… Bugün aynı görevleri eski başkanlara veriyoruz beğenmiyorlar. Partide bir yere gelemediği için ailemize çoluk çocuğumuza hakert ediliyor. Sosyal medyada küfür edenler canınız cehenneme” dedi.

Öte yandan toplantıya katılan ilçe başkanı sayısının azlığı dikkatlerden kaçmazken, bazı kadın üyeler söz alarak bu durum eleştirdi ve CHP’nin İzmir’de en az 10 kadın ilçe başkanı olması gerektiğini belirtti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.