Dolar 32,5880
%0.35
Euro 34,8018
%0.2
Altın 2.507,560
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Başkanlığı önünde 'Buca' isyanı

CHP İzmir İl Başkanlığı önünde 'Buca' isyanı

Buca'da Belediye Başkan Adayı Suat Nezir'in yerine Belediye Meclis Üyesi Erhan Kılıç’ın aday gösterilmesinin ardından dün Buca'da başlayan protestolar CHP İzmir İl Başkanlığı önüne taşındı. İçeri girmek isteyen partililerle protestocular arasında bir süre gerginlik yaşandı. Bir partili, il binası içindeki televizyonu kırdı.Bir heyet il Başkanı Deniz Yücel ile görüştükten sonra protestocular dağıldı. CHP önünde 'Buca' isyanı

  • Ege Postası
  • 20.02.2019 - 13:06

EGEPOSTASI- CHP'de sancılı geçen aday belirleme sürecinin son gününde Buca Belediye Başkan adayının değiştirilmesinin ardından dün gece Buca'da başlayan protestolar CHP İzmir İl Başkanlığı önüne taşındı. Öfkeli bir partili, il binası içindeki televizyonu kırdı. Bir heyet il Başkanı Deniz Yücel ile görüştükten sonra protestocular dağıldı.

CHP Parti Meclisi tarafından ismi Buca Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Suat Nezir’in yerine ilçe seçim kuruluna Erhan Kılıç’ın isminin verilmesi gündeme bomba gibi düşerken CHP Buca gençlik kolları üyesi bir grup genç dün gece ilçe binasına giderek İlçe Başkanı Kasım Akdağ’a tepki göstermişti. Gençler, “Kasım çıkacak hesap verecek”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atarak değişimden İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ı sorumlu tutmuştu.

Bugün yaklaşık 50 partili, partilerinin İzmir İl Başkanlığı Binası'na geldi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı binaya alınmayan partililer,  İl Başkanı Deniz Yücel'e tepki göstererek, 'Deniz Yücel gelecek hesap verecek', 'Deniz Yücel istifa', 'Tuncay Özkan gelecek hesap verecek' sloganları attı.  İl binasının bulunduğu iş hanına girişler de polis kontrolü ile yapılıyor. 

Ayrıca protestocular İl Başkanı Deniz Yücel'i istifaya davet etti.

ANKARA'YA GİDECEKLER 

Partililerden İbrahim Altunkara, "Komplolara dayanarak bir değişiklik yapıldı. Suat Nezir'in de halkın da bu değişiklikten haberi yok. İlçenin ve örgütün de haberi yok. Kendilerinin yaptığı bir komplo bu. Suat başkanımızın istifa etmesi söz konusu değil. Yedi aydır sokakta çalışıyor. İlçede, AK Parti'nin ekmeğine yağ sürüyorlar. Arkada ne dolaplar dönüyor, gelip açıklama yapsınlar. Biz açıklama bekliyoruz" dedi. İrfan Nezir de "Buca halkının şerefini üç çakal belirleyemez" diye konuştu. Rabia Akgün adlı partili ise "Hak hukuk ve adaletten bahsediyorlar. Hani nerede adale? Yazıklar olsun" dedi.

Suat Nezir'in yeniden aday gösterilmemesi halinde Ankara'ya gideceklerini söyleyen partililerin öfkesi uzun süre dinmedi.

TELEVİZYONU KIRDI

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in basın toplantısının ardından il binası salonuna kadar gelen bazı partililer, Suat Nezir’in isminin geri çekilmesine yönelik tepkilerini sürdürdü. İçeri alınmayan partililer ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis ekipleri daha sonra, partililerin talebini Başkan Yücel'e iletti. Partililerden oluşan 5 kişilik heyet, İl Başkanı Deniz Yücel ile görüştü. Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından, Deniz Yücel'in odasından çıkan gruptaki bir erkek, önce basın odasının bulunduğu cama yumruk attı. Ardından il binasının giriş kapısının yanında bulunan televizyona yumruk vurdu. Televizyonun sağ kısmı kırıldı. Partililer daha sonra kırılan televizyonu çıkararak yerine yeni bir televizyon taktı. Öte yandan, İl binasındaki kalabalık da yapılan görüşmenin ardından dağıldı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.