CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, "İçinde emeklinin, işsizin, taşeron işçinin, küçük esnafın, atanamayan öğretmenlerin, memurların, ev kadınlarının olduğu bir beyannameyle Türkiye'nin önüne geleceğiz" dedi.

Altay, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Sinop milletvekili aday adayları tanıtım toplantısındaki konuşmasında, CHP Genel Merkezince alınan karar doğrultusunda Sinop'tan aday olmayacağını söyledi.

"Sinop Milletvekili olarak sizler için, Sinop için, Türkiye için, CHP için, 'Kimse yok mu' diye bağıran Türkiye'nin her yerindeki herkes için kalbimle, vicdanımla, gücümle çalıştım, çabaladım" diyen Altay, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekilliği Seçimleri'nin, Türkiye için kader ve dönüm seçimi olacağını ifade etti.

CHP Genel Merkezi tarafından seçim beyannamesinin 12 Nisan'da açıklanacağını belirten Altay, şöyle konuştu:

"Seçim beyannamemiz herkesin anlayacağı kadar açık, saydam, kısa, anlaşılabilir, somut, çözümü de kaynağı da gösteren bir konseptte hazırlandı. Sizin de vatandaşlara anlatması çok kolay olacak. Çok inandırıcı bir beyannameyle seçime giriyoruz. İçinde emeklinin, işsizin, taşeron işçinin, küçük esnafın, atanamayan öğretmenlerin, memurların, ev kadınlarının olduğu bir beyannameyle Türkiye'nin önüne geleceğiz."

Türkiye'de üç temel mesele olduğunu savunan Altay, "Daralan demokrasiyi yeniden Türkiye'nin hak ettiği bir şekilde kurumsallaştırmak, kırılan ekonomiyi emeklinin, işçinin, işsizin, memurun, küçük esnafın lehine yeniden büyütmek ve itibarsızlaşan dış politikamızı yeniden itibarlı hale getirmek. 7 Haziran seçimlerine bu üç anlayış içerisinde gireceğiz" diye konuştu.

Altay, "Bununla beraber CHP'nin olmazsa olmazı, tek ve yegane kırmızı çizgisi devletin laik niteliği ve hukuk devleti olma özelliğidir" dedi.

AA
Editör: Vitrin Haber