Turpcu: İktidar partisinin 1 milletvekili çıkartması başarıdır. MHP’nin durumu ortada. Bizim her söylediğimiz hesapla kitapla konuşulmaktadır. Her ilçede her belde ve her köyde görülüyor ki partimiz birincidir. Gün birlik ve beraberlik içerisinde partimize sahip çıkma günüdür.

Demirtaş: Köylerimizde yüzde 80, kent merkezinde yüzde 70 oranında vatandaşlarımız ile birebir görüşüldü, adaylarımız ve partimizin projeleri tanıtıldı. 150 bin emeklimizin olduğu kentimizde genel başkanımızın ürettiği projeler çok büyük yankı buldu. Göç ve işsizlikle ilgili projelerle ilgili olarak proje sunan tek parti CHP’dir.

Yavuzyılmaz: Seçim bir maratondu ve son 100 metresine geldik. Sadece hedefe odaklanarak koşacağız. Sandıklarımıza sahip çıkacağız, artık bu yolda yüz binlerle bu yolu koşuyoruz. Ben Ereğli’nin sokaklarına baktığımda artık tam zamanı.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayları Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Harun Akın, Alaplı ve Ereğli’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı programa tüm bölge halkını davet ettiler. CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına Milletvekili adaylarının aynı sıra Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Ereğli ve Alaplı İlçe Başkanlarının yanı sıra partililer katıldı.

“KİTLESEL BİR MİTİNG OLDU”

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 7 Haziran seçimlerinden iktidar olma hedefiyle çıktığı yolda emin adımlarla ilerleyen ve giderek halkın desteğini alan partilerinin işçi, emekli, memur başta olmak üzere tüm vatandaşlara proje sunduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak’ta düzenlediği mitingin umutların artmasına neden olduğunu ifade eden Kartal, “Genel Başkanımızın Zonguldak’ta yaptığı miting tüm siyasi partilerin üzerinde coşku ve kitlesel bir miting oldu. Herkes Zonguldak’ta ve Türkiye’de CHP’nin iktidar yürüyüşünde çok güçlü ilerlediğini gördü. Ereğli’de de köylerimizde ve mahallelerimizde CHP’ye çok büyük yöneliş var. Zonguldak çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya. Zonguldak 13 yıldan bu yana mevcut iktidarın hizmetini alamadı ve kan kaybetmeye devam ediyor. Özellikle Ereğli bu kötü gidişten çok fazla ilerliyor. 10 tane tersanemiz orada kaderine terk edildi. HEMA’da çalışan 850 tane madenci kardeşimiz işsiz kaldı. Emeklilerimize, küçük esnaf ve sanatkarımıza bir tek CHP sahip çıkıyor. Böylesi bir atmosferde işsizlerimizin, madencilerimizin, ezilenlerimizin hak ve menfaatlari için yola çıktık ve 7 Haziran’dan sonra ‘Yaşanacak bir Türkiye’ için CHP iktidarı gelecektir”

HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ

CHP Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Alaplı ve Ereğli’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun katılacağı etkinliklere halkın yoğun ilgi göstermesini beklediklerini belirtti, Genel Başkanın Zonguldak’ta 12 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği mitingin Zonguldak tarihindeki ikinci büyük miting oldunu ifade etti. Koltuk, “Miting sonuna kadar tüm teşkilatımızla burada olacağız. Biz bu anlamda herkesten destek istiyoruz. Bu anlamda biz bu mitingden alnımızdan akıyla çıkacağız. Az bir zaman kaldı. Kalan 12 günde gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız”  sözleri ile konuştu.

“SANDIKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

CHP Zonguldak Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz ise konuşmasında maratonun son yüz metresine girildiğini ve bu maratonu yüzbinlerle koştuklarını dile getirerek, “Seçim bir maratondu ve son 100 metresine geldik. Sadece hedefe odaklanarak koşacağız. Sandıklarımıza sahip çıkacağız, artık bu yolda yüz binlerle bu yolu koşuyoruz. Ben Ereğli’nin sokaklarına baktığımda artık tam zamanı. CHP bayraklarını evimizin penceresine ve balkonuna asalım ve 6 oku her yerde görelim. Ereğli önseçimde beni bağrına basmıştı. Sizlerin büyük desteğiyle biz gençler olarak siyasetin içine girdik. Ben aynı zamanda Ereğli’nin bir evladı olarak 3’ü zaten alıyoruz, Genel Başkanımız 4. milletvekili için buraya geliyor. Genel Başkan seviyesinde Ereğli’ye tek gelen CHP Genel Başkanımız olacaktır. Böyle bir partinin evladı olmaktan onur duyuyorum. Cumartesi şenliğimize bekliyorum. Hep birlikte yeri göğü inleteceğiz” dedi.

KAPI KAPI DOLAŞIYORUZ

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, seçim çalışmalarını kapı kapı gerçekleştirdiklerini, halkın partilerine gösterdiği ilgiden de memnun olduklarını belirtti. Özellikle köylerde yüzde 80 oranında vatandaş ile birebir görüşüldüğünü ifade eden Demirtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Kapılar çalındı selamlaşıldı ve adaylarımız tanıtıldı. Yine kent merkezinde şuanda yüzde 70 anlamında kapı kapı dolaşıldı. Sahada 5-6 ekibimiz aynı anda çalışıyor. Bir üniversite ekibi oluşturduk hem köy hem kentte çalışıyor. Şuanda CHP Zonguldak’ta seçimi en iyi götüren partidir. Genel Merkezimizin politikaları halka dokunan ve halkın yanında politikalardır. Bu politikalar da çok ses getirdi.

EMEKLİLERDEN TAM DESTEK

150 bin emeklimizin olduğu kentimizde genel başkanımızın ürettiği projeler çok büyük yankı buldu. Göç ve işsizlikle ilgili projelerle ilgili olarak proje sunan tek parti CHP’dir. 12 Mayıs’ta Genel Başkanımız açıkladı, 5 bin işçi açığını kapatacak işçiyi alacağını söyledi. Diğer önerimizi de Genel Başkanımız miting alanında ifade edecek. Genel Başkanımız Zonguldak’a çok büyük önem veriyor. Genel Başkanımız seçildiğinin 3. gününde de Zonguldak’a geldi. Çünkü bu kent alın teri kenti, emekçi kenti. Hiçbir Genel Başkanın yapmadığını yaparak 4. kez geliyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN MİTİNG YERİ

Genel Başkanımız Alaplı’mıza ikinci kez gelecek. Demek ki; Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak’ın tamamına çok büyük önem veriyor. Biz de Genel Başkanımızı en güzel şekilde ağırlamak için bütün örgütümüzle birbirimize kenetlenerek olağan üstü bir çalışma yapıyoruz. Miting alanıyla ilgili bir takım çalışmalar oldu. Normal miting eski belediye binasının önüdür. Merkezden biraz uzak bir alanda miting yapmanın hiçbir alanı yoktur. Seçimler 4 yılda bir yapılıyor. Bu bir demokrasi şölenidir. Dolayısıyla mitinglerde halkımıza kendilerini en iyi anlatma yeridir. Siz bunu halktan biraz daha uzak bir yere taşırsanız bu anlamını yitirir. Biz bununla ilgili olarak ilçe seçim kurulumuza müracaat ettik. Daha önceki genel başkanlarımız Deniz Baykal, Bülent Ecevit, Tansu Çiller’in yaptığı gibi belediye binamızın önünü istedik bu reddedildik. Bize gösterilen alana baktığımızda tekrardan belediye önünü talep edeceğiz. Bu özellikle bizim için çok önemli. Halkla buluşmak için çok önemli.

“GEREKÇE GÖSTERİLDİ”

Gösterilen gerekçelerden biri Belediyenin o saatte festivalle ilgili itfaiye aracı kortejinin yapılacak olması. Aynı saatte itfaiye araçlarının gezi yapması mümkün olmaz. Ayrıca trafikle ilgili sıkıntı ortaya koyuluyor. O miting o alanda yapıldığında alternatif güzergahlar var. Ana muhalefet partisinin lideri miting istiyor ama çeşitli sıkıntılar önümüze koyuluyor.  Ben ilçe seçim kurulundan bize yardımcı olmalarını istiyorum. Engeller önümüzden kalktığında demokrasi de ortaya koyulmuş olacak. Mitingin görkemli geçmesi için tüm teşkilatımız ter döküyorlar” dedi.

GÜN GÜN BÜYÜYORUZ

Son olarak konuşma yapan CHP Zonguldak 1. sıra Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, yapılan çalışmalar ve genel merkezin hazırladığı seçim propagandasıyla birlikte CHP’ye olan desteğin gün gün büyüdüğünü dile getirerek, “Bu mitingin gerçekleşmesinde olağan üstü çalışma yapan İl Başkanımıza, ilçe yöneticilerimize ve milletvekili adaylarımıza teşekkür ediyorum. Çoğu ilde daha miting yapılmazken aynı gün hem İzmir hem Çankırı hemde Alaplı’da açılış ve Ereğli mitingi çok büyük fedakarlıktır. Bu anlamda Genel Merkez yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Genel Başkanımızın bu seçim kampanyasında yürüttüğü seçim propagandası ile gün gün büyüyoruz. Genel Başkanımızın taraftar kitlesi oluştu. Halkımızın geniş bir kitlesi bu mitinge katılacaktır. Ereğli miting sadece Ereğlilerin, Ereğli ilçe başkanımızın mitingi değildir aynı zamanda Harun Akın’ın, Şerafettin Turpcu’nun Deniz Yavuzyılmaz, Ali İhsan Köktürk’ün de mitingidir. Aynı zamanda tüm ilçelerimizin mitingidir. O anlamda diğer ilçelerimizden de buraya ciddi bir destek gelecektir. 12 Mayıs’tan sonra 3. milletvekilini gördükten sonra 4. milletvekili çıkartmakla ilgili bir miting olacaktır. Geçmişte çok önde çıkan partilerin bir sonraki seçimde dibe çöktüğünü çok gördük. AKP’nin de korkusu budur. Biz çok önemdeyiz.

“İKTİDARIN 1 MİLLETVEKİLİ

ÇIKARTMASI BAŞARIDIR”

İktidar partisinin 1 milletvekili çıkartması başarıdır. MHP’nin durumu ortada. Bizim her söylediğimiz hesapla kitapla konuşulmaktadır. Biz 12 Mayıs’ta 3 milletvekili kapısını araladık Ereğli mitingimizin amacı da 4. sıradaki milletvekilini alma mücadelesidir. Her ilçedeki, her köyde görülüyor ki partimiz birincidir. İktidarda bir boşluk var, muhalefete düşersek bir daha iktidar olamayız diyorlar. Maalesef AKP’nin telaşı da bu. Biz rahatız, partimizde önceki dönemlerde il başkanlığı yapmış, eski ilçe başkanlarımıza zaman bu zamandır diyorum. Parti ve ülke için fedakârlık için çalışma zamanı bu andır. 10 gün kaldı. Diğer arkadaşlarımızı sahada görmek istiyoruz. Ben 30 yıl bekledim ve bugün yine buradayım. Bu anlamda moral sıkıntımız yoktur ve eski yeni herkesi aramızda görmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)