"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP entellerin partisiymiş! Ben de o entellerden biriyim

20 Ekim 2017, Cuma 16:45
Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP entellerin partisiymiş. Ben de o entellerden biriyim. İki kızım bir oğlum var. Dünyada paraya tamah etmedik." dedi. Hz. Peygamber'in (asm) hayatının örnek alınması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, israfın haram olduğunu hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuşadası'nda gerçekleştirilen Aydın Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasında "CHP entellerin partisiymiş. Entellerden birisi de benim. Nasıl bir entelim size anlatayım... Babam ilkokul mezunu tapu memuruydu. Annem okuma yazma bilmezdi. Büyük ablam da bilmez. 7 kardeşiz, 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim." dedi.

 AKP'li belediye başkanlarının istifa krizi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tehditlerine ilişkin “İstifa etmezseniz 'dosyalarını çıkarırım, hapse attırırım' demek istiyor. Suç varsa, gizleyen de suçludur” dedi.

"BEN SİZİ AYAĞIMA ÇAĞIRMAM"

Kılıçdaroğlu, bugüne dek “söz verip de tutmayanların” iktidar olduğunu, bu kez kendisinin denenmesini istedi. Muhtarların “milli iradenin” ilk kademe temsilcisi olduğunu vurgulayarak, koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “muhtarlar toplantısını” ima ederek, “Ben sizi ayağıma çağırmam. Nerede muhtar varsa ayağına gider konuşurum” dedi.

"CAMİYE, KIŞLAYA, MAHKEMEYE SİYASETİ SOKMAYIN"

Demokrasinin aynı zamanda “devlette liyakat” anlamı taşıdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Devlette bakan olmak için sadece ilkokul diplomasına ihtiyaç var. Ama en altta şube müdürü, ya da şef olmak için en az 4 yıllık üniversiteyi bitirmek zorundasınız. Dünyanın en iyi üniversitesini de bitirsen müsteşar olmak için 10 yıl devlette çalışman gerekir. Devletle hükümet ayrı şeydir. Devletlerin sembolü bayraktır, ama hükemette bayrak yoktur. Liyakati çökertirseniz, devleti çökertirsiniz. Camiye, kışlaya, mahkemeye siyaseti sokmayın. Camiye siyaseti sokarsanız vatandaşı bölersiniz, mahkemeye siyaseti sokarsanız adaleti yok edersiniz, kışlaya siyaseti sokarsanız birileri gelir darbe yapar. Devlet işi ehline veren bir düzen içinde büyür ve saygınlık kazanır. O zaman devlette adalet olur. Ama bunları kaldırır her şeyi tek adama teslim ederseniz hak hukuk olmaz. Demokrasiyi birlikte savunmak zorundayız” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1545
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı