CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı, dün, yaptığı açıklamada, 25 Ağustos’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı.

KORKMAYACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ, SİNMEYECEĞİZ

Saat 13.30 sıralarında parti binasında gerçekleşen açıklamaya, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ve partililer katıldı. Açıklamayı gerçekleştiren Erdoğan Gümülcineli, şunları söyledi: “Hepimizin bildiği gibi 25 Ağustos’ta Artvin yolunda Cumhuriyet Halk Partisi konvoyuna ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan suikast girişimi, demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi hedef almıştır. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor şehit olan askerimize rahmet, ailesine başsağlığı, yaralı askerlerimize ve güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyoruz. Laik, Demokratik, Türkiye Cumhuriyeti mücadelemize yılmadan devam edeceğiz. Bu saldırı sadece Cumhuriyet ve Demokrasimizin yılmaz savunucusu CHP’ye değil birliğimize varlığımıza ve ülkemize yapılmıştır. Bizi kimse korkutamayacaktır. Emperyalizme kafa tutmuş bir misyon, kimseye pabuç bırakmaz. Demokrasi ve özgürlük mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Silahları demokrasiye olan inancımız ve mücadelemiz, azmimiz ile susturacağız. Korkmayacağız, yılmayacağız, sinmeyeceğiz. Ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bir güvenlik zafiyeti ve ihmallerin olduğu da ortadadır. Milli mutabakat isteği, talebi olan mevcut AKP hükümetinin de bu isteği sadece sözde değil özde olması gerçeğine de inanmak istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, bu çağrılara karşı samimiyetle ve kararlılıkla her türlü koşullarda bugünkü yaşanan kaosa ve ülkedeki terör saldırılarına, darbe girişimlerine karşı, ülkeye karşı olan sorumluluğunu ortaya koymaktadır. Mevcut hükümetimizin de bu mutabakatı ciddiyete alıp samimiyetle, mevcut CHP ve diğer siyasi partilerle ülkemizin birliği bütünlüğü için bir takım siyasi çıkarlarını kenara koyarak ülkemizin refaha kavuşmasında öncü rol oynamasını bekliyoruz. Konvoyumuza ve Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na yapılmak istenen, yapılan bu suikast girişimine geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm kamuoyuna, siyasi parti temsilcileri, AKP İlçe Başkanı, MHP İlçe Başkanı’na bizim bu acımızı ve sıkıntılı günümüzü paylaştıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ŞİDDETLE KINADIĞIMIZI BELİRTMEK İSTERİM

Gümülcineli, şu şekilde devam etti: “Ayrıca bugün, Şırnak-Cizre’de sabah yapılan bombalı saldırıda son aldığımız haberlere göre 11 polisimizin şehit olduğu, yüzlerce sivil veyahut askerimizin yaralı olduğu, bu yaşanan olayları da şiddetle kınadığımızı belirtmek isterim. Şehitlerimize başsağlığı diliyorum. Üzülerek her gün bunları söylemekten ciddi üzüntüler yaşadığımızı da belirtmek isterim. Yaralılara acil şifalar, ülkemizin bir an önce düzlüğe çıkmasında devleti, hükümeti yöneten siyasilerimizin kararlı ve ciddi yardımları, ülkemizin menfaati açısından artmasını, CHP olarak bekliyoruz ve bu sürece katkı vereceğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz.”