Dolar 32,2275
%-0.05
Euro 34,7457
%-0.16
Altın 2.453,680
%0.87
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca'da öfke dinmiyor

CHP Buca'da öfke dinmiyor

CHP'de Buca belediye başkan adayının son anda değiştirilmesine tepki yağıyor. Partinin Buca'daki aday adayları ilçe başkanlığında toplanıp yaşananlara isyan etti. Son dakika hamlesi için "ayak oyunları ve yalakalık" ifadesinin kullanan aday adayları Nezir'e sahip çıktı. CHP Buca'da öfke dinmiyor

  • Ege Postası
  • 20.02.2019 - 14:01

EGEPOSTASI- CHP Buca İlçe Başkanlığında yapılan basın açıklamasına Buca Belediye Başkanlığı CHP aday adayları Hasan Nebi, Aysun Önal Uyar, Levent Bendeş, Metin Çağrı, Derya Karakuş, Zekiye Seda Sönmez, Zeki Karaoğlu, Remzi Akdemir, Ercan Tatı ve çok sayıda CHP’li vatandaş katıldı.

Sönmez'in konuşması sırasında, protestolar artınca öfkeli partilileri sakinleştirmeye çalışan aday adayları basın açıklamasını tamamlamakta güçlük çekti.

AYAK OYUNLARI VE YALAKALIK BİTMİYOR

Aday adaylarından Nebi yaptığı konuşmada, CHP’nin ve Buca’nın içinde yetişen bir isim olarak bugüne kadar birçok seçime girdiğini anımsatarak, “Girdiğim seçimlerde her zaman kazananın ben olduğuma inanıyorum çünkü CHP’de ayak oyunları ve yalakalık bitmediği sürece, mezhep oyunları bitmedikçe CHP bir yere gelemez. Burada vatandaşlarımız haklarını sokaklarada aramaya çalışıyorlar ancak iş burada değil yukarıdan bitiyor. Partilerin yerel seçimlere katılabilmesi için belirlenmiş bir başvuru süresi vardır. Başvuran 18 adayının yanında durarak adaylarına eşit davranılır ve hangi aday çıkarsa isterse düşmanı olsun destekler.  Bakıyoruz ki ayak oyunları ile Buca’yı yakmaya çalışıyorlar. Çal, böl, paylaş politikası yürütülüyor. Bizim artık kaybetme şansımız yok. Biz Nezir arkadaşımıza sizin etrafınızda yürürüz dedik." dedi 

ÖFKELİ PARTİLİLER SAKİNLEŞMEDİ

Aday adaylarından Zekiye Seda Sönmez de konuşmasını sık sık bölen öfekeli kalabalığı sakinleştirmeye çalışarak, “2019 mahalli seçimlerine çok az bir süre kala İzmir’in nüfus yoğunluğu açısından en büyük ilçesi olan göz bebeğimiz Buca’da başkan adayı değişikliğine gidilmiştir. Bu süreçte aday adayı olan CHP Buca ilçe Başkanlığına adaylık müracaatında bulunan birbirinden kıymetli arkadaşlarımız bulunmaktadır.  Her biri kendi alanında uzmanlaşmış, çevresi tarafından sevilen, takdir edilen tanınırlığı yüksek, Buca için emek veren kişilerdir” dedi. 

SÖNMEZ: DERİNDEN YARALANDIK

Suat Nezir'in yerine müracaatı dahi bulunmayan Erhan Kılıç’ın aday yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Sönmez, “Genel merkezimizin bu tutumu aday adayı olan tüm arkadaşlarımızı derinden yaralamıştır. Oysa her birimiz bu yeterliliğe fazlası ile sahibiz ve Buca’ya hizmet etmek için yola çıkmış bireyleriz.  Buradan bir çağrı yapıyoruz.  Gelin bu yanlıştan dönün. İçimizden yeni adaylık başvurusunda bulunan bir arkadaşımızı aday yapın ve her birimizde onun etrafında kenetlenip seçime az bir zaman kala bu yanlıştan dönelim” açıklamasını yaptı. 

TATI: ONURU VARSA ÇEKİLSİN

Eski belediye başkanı ve aday adayı Ercan Tatı da konuşmasında, Genel Başkanın il ve ilçe yetkilileri tarafından yanlış yönlendirildiğine inandığını belirtti. Tatı, "Biz burada hepimiz aynı şeyi konuşuyor ancak bir türlü derdimizi anlatamıyoruz. Krizi yaratanlar krizi yönetemeyecekler. Bundan sonra yapılacak işler var. Basında mevcut adayın düzenlediği yemekler paylaşılıyor. Afiyet olsun. O yemeği herkesle yiyebilirler ancak o isim Buca’da yaşayan hiç kimse ile oturup bir gevrek dahi yiyemez. Erhan Kılıç arkadaşımıza yakışan eğer kendisinde azıcık CHP ruhu veya  onuru varsa  geri çekilmektir. 320 bin oy oranı olan ilçede eğer hata yapılırsa kaybederiz” dedi. 

Levent Bendeş, yarışa katılmamış bir ismin aday yapılmasını ahlaki bulmadığını belirterek, "Ben aday değilim arkadaşlar. Adaylıktan çekildim bu saatten sonra bu ahlakla benim aday olmam mümkün değil. Çekilmeye çalışılan Suat arkadaşımızla ilgili ahlaki ya da hukuki bir sorun varsa bunun da açıklanması gerekir. Eğer başka biri getirilecekse bu kişi, adaylık müracaatını yapmış arkadaşlarımızdan biri olmalı. Değilse Suat arkadaşımız hızla adaylığa geri getirilmeli. Yoksa Buca’da ciddi sorunlar yaşanacak" dedi.

UYAR: O PARMAKLAR KIRILSIN

Aday adaylarından Aysun Önal Uyar, bu süreçte Suat Nezir kadar kendilerinin de emeği olduğunu anlattı, "İşimizi, ailelerimizi bir kenara bıraktık. Şu an belirlenen ismin il başkanımızın sofrasında oturan bir dostu olduğunu görüyorum. Suat Nezir’in bu denli rencide edilmesine de karşıyım. Hiç adını duymadığımız, meclis üyeliğinde ismi bile duyulmayan bir kişiye aday denilmesi bunda parmağı olanlarını parmaklarının kırılmasını istiyoruz.  Bunca adayın nesi eksikti de bu arkadaş getirilmeye çalışılıyor. Hepimiz üniversite mezunu oldukça deneyimliyiz" dedi.

Metin Çağrı, gelişmelerin gerekçesini öğrenmeye hakları olduğunu vurguladı, "Neden bunca çabadan sonra bu göreve biz layık görülmedik. Eğer bir aday yapılacak başvurusunu yapmış adaylara arasından yapılmasını rica etmiştik" diye konuştu.

Derya Karakuş da başvurusu olmayan bir kişinin aday yapılmasının affedilemez olduğunu ifade etti, "Tüm tepkimiz bu kabul edilemez davranışa yönelik. Genel merkezimizin bu yanlıştan dönmesini rica ediyoruz.  O adayı bizler tanımıyoruz ve tanımayacağız. Bir süreç bu kadar kötü yönetilemez. Suat bey bugün Ankara’da olmasaydı aramızda olacaktı" dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.