CHP ADALET ARAYIŞINDA

Siyaset Yayın: 20 Haziran 2017 - Salı - Güncelleme: 20.06.2017 09:55:51
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
4393 okunma
Google News

CHP ADALET ARAYIŞINDA

CHP Tavşanlı İlçe Başkanı Fisun Aktakka Yıldız CHP İstanbul Milletvekili Eniz Berberoğlu’nun tutuklanması ve CHP’nin başlattığı adalet yürüyüşü ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Adalet vurgusunda bulundu.

CHP İlçe başkanı Yıldız, yaptığı açıklamada herkes için Adalet gerektiğini belirtirken yaptığı açıklamalar şu şekilde, “ 15 Haziran 2017 de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu kutlu yürüyüşü can-ı yürekten destekliyoruz! Bu bir direniştir, uyanıştır, ihtardır! 15-16 Haziran 1970 işçi direnişinin yıl dönümü olması da çok anlamlıdır!  Şimdi o direnişi bir hatırlayalım: ‘15-16 Haziran 1970 de 275 sayılı GREV ve LOKAVT yasasında değişiklik yapılmıştı. Zamanın iktidarı DİSK'i tasfiye etmek istiyordu. Çalışma bakanı "DİSK'in çanına ot tıkayacağız" diyerek bunu açıklamıştı. Bu yasa; bugünkü sendikaların yok olmasıyla, taşeron işçiliğinin ilk adımlarıydı. Şartları çok ağırdı ve işçi direndi. 70 BİN işçi o gün ayaklandı.2 koldan İZMİT bölgesine yürüyüş başladı. Katılımlarla sayı 150 bine çıktı. Sıkıyönetim ilân edildi. Ve neticede 8-9 Şubat 1971 de Anayasa Mahkemesi, bu sömürü yasasını iptal etti. Yani direniş kazandı... Bugün de haklılar kazanacak, ADALET YERİNİ BULACAK, ADALET eşit uygulanacak. ADALET; demokrasinin olmazsa olmazlarından birisi, DEMOKRASİ de ADALETİN kaynağıdır! TÜRKİYE, 12 EYLÜL 2010 da yitirdiği ADALETİ aramak için YOLLARDADIR. "BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞTIR." Herkes için ADALET arayışımız sürecektir. Ta ki bulunana kadar!!!  Fetö bahanesiyle, demokrat hukukçular da tasfiye edilmiş, boşalan yerlere de Akp üyesi avukatlar, hakim ve savcı olarak atanmıştır. Parti aidiyeti olan cumhurbaşkanının tarafsız olmayacağı gibi, partili hukukçu da tarafsız olamayacaktır. Örneklerini 16 Nisan 2017’ den itibaren çok bariz şekilde görmekteyiz. 160 GAZETECİ yargısız infazla içeride tutulmaktadır. Aynı şeyleri söyleyen 2 milletvekilinden birisi Başbakan yardımcısı iken, muhalefet olanı hapistedir. TUĞRUL TÜRKEŞ MHP Milletvekiliyken "HEM VALLAHİ, HEM BİLLAHİ, HEM TALLAHİ O SİLÂHLAR TÜRKMENLERE GİTMEMİŞTİR" demiş ve sonra da Akp’ye transfer olup BAŞBAKAN YARDIMCISI olmuştur. Bugün hala serbest ve aynı görevdedir. CHP Milletvekili Enis BERBEROĞLU ise daha hafifi için 25 yıl ceza verilmiş ve tutuklanmıştır. ADALET sadece Akp için mi geçerlidir? Oysa bilinir ki ADALET BİR GÜN HERKESE LÂZIM OLACAKTIR!  Daha önce Sayın R.T.ERDOĞAN, Anayasa kararları için; "Ben bu yasayı tanımıyorum, saygı da duymuyorum" diyerek Anayasayı çiğnemiş ama hiçbir işlem yapılmamıştır. Şimdi kalkıp da 138. maddenin herkes için geçerli olduğunu söylemesi de hiç inandırıcı gelmemektedir. Yürüyüşümüz 5. gününde ve devam etmektedir. ADALETİ BULUNCAYA KADAR DA DEVAM EDECEKTİR. Parti, mezhep, ırk, dil ve fikir ayrılığı gözetmeksizin herkesin destek vermesi gerekmektedir. "Çocuklar inanın, inanın çocuklar. Güzel günler göreceğiz, güneşli günler." Gelecek aydınlığımız huzurlu olsun, özgürlüklere selâm olsun! ŞANLI YÜRÜYÜŞÜMÜZ KUTLU OLSUN!!! “

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.