Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Chicago şehrininyeni belediye başkanı bayan Lori Lightfoot’un makamına oturması haberi ile Brunei’den gelen haber aynı günde çakıştı.

        Büyük şehrin ilk zenci kadın başkanı olan Lightfoot aynı zamanda eşcinsel. Bunu gizlemiyor da, özgürce, hayatını istediği yani olması gerektiği gibi yaşıyor.

        Liderinin kadar zengin olduğu filan medyada daima anlatılan Burunei’den gelen haberde ise o ülkede artık eşcinsel ilişkiye girenlerin recm ile cezalandırılacaklarısöyleniyordu.

        Başarı kutlamalarını coşkulu olarak sürdürmekte olan yeni başkan haberleri ile bu bahtsız ülke hakkındaki haberi okurken içim bir tuhaf oldu.

        21'İNCİ YÜZYIL KARANLIĞI

        21’inci yüzyılın ne kadar da problemli bir yüzyıl olduğunu, bu yüzyılın bir yanıyla aydınlığa kapılar açmaya uğraşırken bir yandan da karanlığa giden birçok kapıyı da sürekli aramamaya uğraştığınıdüşündüm.

        Kafa kesmeler ve recm cezaları gibi şeyler Ortaçağ'ın karanlığında kalıp bitmesi gereken şeylerken insanlığın bir bölümünün uzayın uzak dünyalarında koloniler kurmayı düşünebildiği bir yüzyılda dahi bunlar hala olabiliyor.

        Zenci, eşcinsel bir kadının Chicago’ya başkan seçilmesi hayatlarında makulüarayan insanlarca coşkuyla karşılanan bir haberdi.

        Brunei’den gelenhaber ise yine anı insanlarda bir tiksinme duygusu yarattı.

        Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot
        Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot

        HOLLYWOOD TEPKİSİ

        En güzel tepkiyi de Hollywoodcamiası verdi.

        Bu Brunei denilen yerin başında prens midir kral mı öyle bir şey var.Dünyanın en zenginleri arasında. Amerika’da da önemi otellerin sahibi,aralarında gecelik konaklama fiyatının 1000 dolar olduğu söylenen Beverly Hills Oteli de bulunuyor.

        BOYKOT HAREKETİ

        Brunei’den eşcinsellere recm cezası haberi gelince George Clooney ve Elton John birlikte harekete geçip bu prensin sahip olduğu tüm otelleriboykot çağrısı başlattılar.

        Bu boykot başlamış durum da ve bazı oteller ilk etkilerini şimdiden görmeye başladılar bile.

        Ortaçağ'ın karanlığında bile utanılarak alınabilecek tavırları bize bu yüzyılda aldırabilen düşüncelerin peşinde koşmaktan artık vazgeçilmeli.Bazı insanların utanma duygusu olmadığından böyle davranabiliyorlar. Onlar sayesinde 21’inci yüzyıl şovenizm, ırkçılık, faşizm gibi artık hayatımızdan silinmiş olması gereken hareketlere kapıları hala daha açabiliyor.

        Yüzyılımızın makul düşünceler ve makul davranışlara ihtiyacı var. Makul insanlar genelde sessiz olur ama arada bir de yeter artık demek de gerekebilir.

        Diğer Yazılar