Karadeniz Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yönetmeliğine göre kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyeceğini belirterek araç sahiplerini uyardı.

Kış lastiği takmayan sürücülere 571 Türk Lirası idari para cezası uygulanacağını belirten Civelek konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 Aralık  ve 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunludur. Kış lastiği özellikleri belirtilerek şehirler arasında seyir eden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile karayolu taşıma yönetmeliği uyarınca 'A' türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde aynı tarihler arasında 4 aylık kış lastiği kullanması zorunludur. Sürücülerin mağdur duruma düşmemeleri için gerekli kurallara uymaları gerekmektedir"

Karadeniz Ereğli'de yetkili Michelin Satıcısı Eralp Kopan ise kış lastiği takmanın hem can hem de mal güvenliği açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Gerçektende ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun duyarlı olduğunu görüyoruz" dedi.

Kopan, uzman kadrosu ile gelen taleplere de anında cevap verdiklerini sözlerine ekledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)