Hamsi bollaşınca fiyatı 25 TL'den 10 TL'ye düştü

Hamsi bollaşınca fiyatı 25 TL'den 10 TL'ye düştü
banner13
banner3

Sezonun en bereketli günlerini yaşayan balıkçılar çeşidin artmasıyla moral buldu. Bir hafta önce kilosu 25 TL olan hamsinin fiyatı 10 TL'ye kadar geriledi.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından denize açılan tekneler başlangıçlarda pek umduklarını bulamazken, birkaç gündür bol balıkla limanlara dönüyor. Tezgahlarda palamudun dışında diğer balık çeşitlerinin bol olduğu gözlenirken balıkçılar özellikle Ekim-Kasım aylarının bereketli geçeceğine inanıyor.

Sezon başından beri ilk kez tezgahlarında bu kadar bol balık çeşitlerinin olduğunu belirten balıkçılar palamudun da yavaş yavaş kendini göstermeye başladığını bunun da umut verici olduğunu söylediler. Balıkçılar bir hafta önce 25 TL'ye satılan hamsinin 10 TL'ye kadar düştüğünü belirtti.

"TEZGAHLARIMIZ ŞENLENMEYE BAŞLADI"

İlçemiz esnaflarından Balıkçı Eyüp Esen gazetemize yaptığı açıklamada ‘’ Bu günlerde tezgahların yavaş yavaş şenlenmeye başladığını ifade ederek "Bu aralar balık bol gelince tezgahlarımız yavaş yavaş şenlenmeye başladı. İnşallah daha da bollanır. Şu anda yerli hamsimiz var. Tezgahlarımızda hamsinin yanı sıra mezgit, barbun, sargan. İstavrit çeşitlerimiz var. İlerleyen günlerde inşallah daha da bol olacak. Üç dört günden beri balık gelmeye başladı. Bir hafta önce kilosu 25 TL olan hamsi şu anda 10-15 TL civarında. Bol olunca fiyatı da düşüyor. Palamut 2-3 gün önce kendini gösterme başladı yavaş yavaş irileşiyor. inşallah o da bollanır. Sezonumuz başlangıçta kötüydü birkaç gündür çeşit biraz bol olunca herkesin yüzü güldü diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Balık fiyatları ise şöyle:

Öte yandan Cemal Balıkçılıkta hamsinin kilosu 10, istavrit 10-15, palamut 10-15, mezgit 10, barbun 10 TL'den satılıyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2019, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER