YTSO seçimleri TOBB tarafından bir kere ertelenmiş ardından 12 Nisan 2018 tarihi netleştirilerek hazırlıklara başlanmıştı. YTSO’da meclis üyeliğine aday olan isimler ise çalışmalarını hızla sürdürdüler. 13 meslek grubundan 2 bin 580 üye ise dün Yalova Lisesi Spor Salonunda sandık başına gitti. Her üye kendi meslek grubu için beyaz ve kırmızı listelerde oy kullanarak YTSO Meclisinde yer alacak isimleri belirledi.

Yönetim 20 Nisan’da belirlenecek
YTSO Meclis üyeleri ise ilk toplantılarını YTSO Meclis Salonunda gerçekleştirecekler. Üyeler bu toplantıda ise YTSO Başkanı ve yönetim kurulu ile YTSO Meclis Başkanı’nı belirleyecek.  Ardından yeni yönetim şekillenerek görevine başlayacak.

Yapılan seçimde şu isimler gruplarından çıkarak YTSO Meclisini oluşturdular:

1. Meslek Komitesi’nde 188 oy alan sarı lise galip geldi. Kırmızı liste ise 138 oy aldı. Meclise Jineps Cafe Sercan Şık, Çınarcık Pazarı Numan Soyler ve Çiftlikköy Organik Tarım temsilcisi meclis üyesi oldu.

2. Meslek Komitesi’nde kırmızı-beyaz liste 88, yeşil liste 30 oy aldı. Kırmızı-Beyaz listeden meclise Şenel Kardeşler, Gülsena Elektrik, Dinçer Yapı Market temsilcisi meclise girdi.

3. Meslek Komitesi’nde yek aday olan yeşil listeden 46 oy alan Doğancı Peyzaj Süs Bitkileri ve Baydemir Çiçekçilik temsilcisi meclis üyesi oldu.

4. Meslek Komitesi’nde ise beyaz liste 121, kırmızı 97 oy aldı. Böylelikle bir önceki yönetim kurulu başkanı  Tahsin Becan yeniden meclise girdi. Beyaz listeden meclise giren isimler şunlar oldu: Tahsin Becanlar Toptan Beyaz Eşya Tahsin Becan, Gülbahar Ambalaj Salih Bahadır Düner, Haspa Kuyumculuk temsilcisi.

5. Meslek Komitesi’nde ise beyaz liste yarışı önde bitirdi. Beyaz liste 45 oy, turuncu lise ise 32 oy aldı. Beyaz listeden Engin Otomotiv ve Çavuşoğlu Petrol sahipleri meclise giren isimler oldu.

6. Meslek Komitesi’nde ise beyaz 80, kırmızı 70 oy aldı. Beyaz listeden meclise Atakent Yalova Dinçer Turizm, Yamintaş, ve Güney Kartal Gıda temsilcileri meclise girdi.

7.  Meslek Komitesi’nde ise 34 oy alan kırmızı liste galip geldi. Beyaz liste ise 28 oy aldı. Kırmızın listeden Murat Güzel-Güzel Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Yalova A&G Sigorta temsilcileri meclise girdi.

8. Meslek Grubu’nda ise turuncu 118, kırmızı 50 oy aldı. Turuncu listeden Dinana Atik Turizm, Bahadır Madencilik ve Reflex Spor temsilcileri meclise giren isimler oldu.

9. Meslek Komitesi'nde 68 oyla Kırmızı-Beyaz liste meclise 3 üye soktu. Komiteden meclise Yapın İnşaat Nusret Karaalioğlu, Çakırlar Tersanesi ve Vira Yılmaz Denizcilik temsilcileri meclis üyesi oldu.

10. Meslek Komitesi'nde beyaz liste 62, kırmızı 35 oy aldı. Komiteye beyaz listeden Yalova Laminant, Okaytaş Madencilik ve Evci Plastik temsilcileri meclise girdi.

11. Meslek Komitesi'nde 22 oy alan Beyaz liste önde geldi. Buradan HCD Tekstil Tarım Oto Sanayi ve Yalova Safran Tekstil temsilcisi meclise seçildi.

12. Meslek Komitesi'nde ise mavi listeden Sentez Mühendislik ve Yalova Müh. Mim. şirketi temsilcileri meclis üyesi oldu. Seçimde mavi liste 40, turuncu 34, beyaz liste 6 oy aldı.

13. Meslek Komitesi'nde ise beyaz 195, kırmızı 114, sarı 197 oy aldı. Seçimi kazanan sarı listeden meclise Sarıoğlu Ticaret Muhammet Sarıoğlu, Temeller Yapı Serkan Temel ve TTR Emlak Finans temsilcisi meclise girdi.

Editör: TE Bilişim