ÇEVRECİ KEDİ ÇEVKİ GERİ DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

Gözden kaçırmayın

Etem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecekEtem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecek

             Ambalaj Atıkları Geri Kazanım projesi çerçevesinde, Çevre Hizmetleri Birliği önderliğinde, ÇEVKO Vakfı’na bağlı tiyatrocuların rol aldığı “Çevreci Kedi Çevki” adlı tiyatro oyunu öğrencilerin beğenisine sunuldu. Afyonkarahisar İli Çevre Hizmetleri Birliği, ÇEVKO Vakfı ve lisanslı ambalaj atıkları toplama ve ayırma tesisleri ile 2009 yılında başlatılan Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi etkinlikleri devam ediyor.

 

9 OKULDAN 300 ÖĞRENCİ İZLEDİ

 

            Proje çerçevesinde, Çevre Hizmetleri Birliği önderliğinde, ÇEVKO Vakfı’na bağlı tiyatrocular tarafından “Çevreci Kedi Çevki” adlı tiyatro oyunu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destekleri ile ana okulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik olarak sahnelendi. Çevreci Kedi Çevki, çocuklara ambalaj atıklarının geri dönüşümünü eğlenceli bir tiyatro oyunuyla anlatarak, çevre bilincinin oluşmasını sağladı. Afyonkarahisar Merkezdeki Nene Hatun Anaokulu, TOKİ Fatma Aliye Hanım Anaokulu, Hüseyin Türkmen İlkokulu, Fatih İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Oruçoğlu İlkokulu, Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu, Kocatepe İlkokulu ve Selçuklu İlkokulundan toplam 300 öğrenci ve 24 öğretmen tiyatro gösterisine katıldı.

 

            EĞLENİRKEN ÖĞRENDİLER

 

            Oyunda ambalaj atıklarının çevreye gelişigüzel atılmaması gerektiği ve geri dönüşümünün doğal kaynaklarımızın ve çevrenin korunması açısından çok önemli olduğu vurgulandı. Oyunu izlerken hem eğlenen hem öğrenen öğrencilerin birçoğu ilk defa tiyatroya geldiğini belirterek duydukları memnuniyeti dile getirdi.