Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Açık havuz yasaklanamaz

Güncelleme Tarihi:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Açık havuz yasaklanamaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 20:01

İstanbul Zeytinburnu Belediye Meclisi kararıyla sitelerde açık havuz ile 1+1 konut yapımının kısıtlanması ve mescit yapımının zorunlu tutulması kararlarına hem bakanlıktan hem de sivil toplumdan tepki geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üst düzeydeki bir yetkilisi Hürriyet’in konuya ilişkin sorusunu yanıtlarken, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne uyum sağlanması için yapıldığı iddia edilen bu kararların, yönetmeliğe aykırı, keyfi kararlar olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘MESCİT ZORUNLU TUTULAMAZ’

Aynı yetkili, “İmar Yönetmeliği’nde mescit yapımının zorunlu olması ve havuz yapımının yasaklanmasına ilişkin bir hüküm yer almadığı gibi, buna yönelik Belediye Meclis kararı alınamayacağına dair hükümler yer almaktadır. Diğer taraftan yönetmelikte 1+1 konut sayısını sınırlayan bir hüküm de yer almamakta olup, imar planı ile verilen yapılaşma hakkı dâhilinde, herhangi bir sınır olmaksızın (1+1 veya 3+1 sayısı gibi) istenildiği kadar konut yapılması mümkündür” dedi.
Bakanlık olarak sürecin takipçisi olacaklarını belirten yetkili, bu karardan mağdur olan müteahhit, mimar, parti kim varsa yargı yoluna başvurabileceklerini söyledi.

Mimarlar Odası Genel Başkan Eyüp Muhcu, “Zeytinburnu Belediyesinin kanun ve yönetmeliklere açıkça aykırı olan bu kararlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iptal etmeli. Aksi halde Zeytinburnu’ndaki sitelerde bulunan açık havuzlar da yasaklı hale getirilebilir. Çünkü bunlar şu anda ruhsatlı olsa bile; onarım, tadil için belediyeye başvurulduğunda meclis kararı gerekçe gösterilerek, kapalı hale getirin, denilebilir. Aksi halde bu yapılar ruhsatsız sayılır” uyarısı yaptı.
Başkan Muhcu, güneşten yararlanmak için yapılan açık havuzların, çağdışı bir zihniyetle yasaklanmak istendiğini belirterek, “Biz iptali için bölge idare mahkemesine başvuracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!