Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Yusufeli’ndeydi

2019-05-25 08:29:36

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çeşitli programlara katılmak için Yusufeli ilçesini ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Programa Ak Parti Milletvekili Erkan Balta, Ak Parti İl Başkanı Şenol Alpaslan, MHP İl Başkanı Serdar Kılınç, AK Parti Adayı Belediye Başkan Adayı Eyüp Aytekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Kurum'dan önce İl Başkanı Alpaslan  ve milletvekili balta bir selamlama konuşması yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum burada yaptığı konuşmada, göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar yaklaşık altmış ili ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını yerinde tesipt ettik çözümü için çalıştık diyerek “Sorunları da hızlı bir şekilde gidermeye gayret ettik” dedi.

Bugünde Yusufeli ilçesinde olduğunu belirten Kurum, “Yeşiliyle mavisiyle doğasıyla ön plana çıkmış Yusufeli’ndeyiz.  Yusufeli’mizin gelecek yüzyılını planlama düşüncesiyle bugün ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar AK Parti döneminde 26 Milyar TL’lik yatırım yaptık. Çevre ve şehircilik bakanlığı olarak da yaklaşık 1 Milyar TL’Lik yatırımımız vardır. Ve yeni yatırımlarımız da artarak devam ediyor. Biz sayın cumhurbaşkanımızın açıkladığı manifesto sonrasında 31 mart yerel seçimleri öncesi hemen hemen her ile gitmeye gayret etti.

11 maddelik manifesto çerçevesinde tüm şehirde eylemlerimizi sahada sunmak için çalışmalarımızı başlattık.

Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek o projeleri yapmaya çalışıyoruz.

Yatay şehirleşme ile yükselen Türkiye sloganıyla çıktığımız süreçte,50 bin sosyal konut projesi başlattık. Bu proje çerçevesinde tam 636 Bin başvuru oldu ve ilk etapta yapacağımız 50 bin. 2023’e kadar hedefimizin 250 Bin sosyal konut yaparak alt gelir düzeyinde vatandaşımız kalmayacak derecede Türkiye’nin konut ihtiyacını gidereceğiz.

Artvin’imizde de bugüne kadar 723 konut inşa ettik. Bunlardan 389’u nu tamamladık ve diğer inşaatlarımız da devam ediyor. Bunun dışında Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı olarak şehirleri inşa ederken, çevremizi de korumaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda çevremizi koruyacak millet bahçeleri, atık su tesisleri ve vatandaşlarımıza iyi hizmet edecek olan tüm projelerimizi de yapmaya gayret ediyoruz. Artvin’ imize de bu çerçevede 5 Milyon TL’lik yatırım yaptık.

Yusufeli’nde Türkiye’nin en yüksek dünyanın 3. En yüksek barajı inşa ediliyor. Ve bu baraj inşası nedeniyle de ilçemizi daha güvenli bir alana taşınma sürecini de hep birlikte işletiyoruz.” Dedi.

Cumhurbaşkanının talimatı ile geldiğini vurgulayan Kurum, “Size sayın cumhurbaşkanın çok selamı var. Onun talimatı şudur ki: burada 864 hektar alanda proje gerçekleştiriliyor. Yeni yerleşim alanımız Yusufeli’nin güneyinde baraj bittikten sonra görmeye değer bir şehir olacak. Alt yapısı ve üst yapısı ile. İnşaatlarımızın bitmesiyle bizim de özlemini duyduğumuz yatay mimari esaslı içinde camisi okulu tüm sosyal donatısı olan çok modern bir yerleşim alanına kavuşmuş olacaksınız.” Dedi.

Kurum konuşmasının devamında; “Yusufeli’nde yaşayan hemşerilerimizin sorunlarını milletvekilimizden ve belediye başkanı adayımızdan da detaylı bir şekilde aldık. Biz bu taşınma sürecinde hiçbir vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde bu taşınma sürecini gerçekleştireceğiz. Bunu her vatandaşımızın net bir şekilde bilmesini istiyorum. Bu taşınmayı yaparken 3105 hak sahibi vardı. Vekilimiz ve belediye başkan adayımız bu sayının daha fazla olabileceğini bildirdi. Biz de yeniden talepleri almaya başladık. Arkadaşlarımız da çalışmalarını başlattılar. Belirlenen yeni hak sahipleri ile birlikte cumhurbaşkanlığı kararnamesini hazırladık ve ilgili bakanlıklarımızın da görüşleri ile birlikte en kısa zamanda yeni hak sahiplerini de belirlemiş olacağız. Yeni yapılacak inşaatlardan da onlarında hak sahibi olacak.” İfadelerini kullandı.

Çevre Ve Şehircilik Bakanı ödemeler konusunda da açıklık getirerek şu ifadeleri kullandı:

 “Ödemeler beş yıl ödemesiz 15 yıl ödemeli ve tamamen faizsiz bir şekilde bu konutların taksitlerini ödeyeceksiniz.”

Kurum açıklamasının devamında, “Viyadük inşaatı taşınma ile eş zamanlı olarak yapılarak hiçbir vatandaşımızı da  mağdur edilmeyecek.

Şimdi bunu dışında 334 tane konut inşaatına başladık. ilk etabını 2020’nin ocak ayında bitirmeyi planlıyoruz. İkinci etapta olarak diğer konutları da ihale etmek koşulu ile eş zamanlı olarak bu süreci tamamlamış olacağız. Toplamda 1100 konutun ihalesini yapmış olacağız. Diğer projeleri de sizlerin talepleri doğrultusunda arkadaşlarımız dikkate alıyor ve ona göre proje hazırlıyorlar. Yeni hak sahipleri ile birlikte tüm Yusufelili hemşerilerimizi yeni yerleşim yerine taşımış olacağız.

Baraj bittikten sonra Yusufeli hem görünüm anlamında hem çevre anlamında hem de istihdam anlamında çok farklı bir yere sahip olacak. Burası çok başka bir şehir olacak.” Dedi.

Kurum konuşmasının sonunda 2 haziran yerel seçimlerinde cumhur ittifakı için oy istedi.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com