ÇEVRE VE DOĞAYA DUYARLI ÖRNEK PROJE

ÇEVRE VE DOĞAYA DUYARLI ÖRNEK PROJE
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy Şeyh Yusuf Zeynüddin Caddesi Kavşağı'ndan başlayarak Canik sınırındaki petrol dolum tesisinin olduğu alana kadar olan 7,5 kilometrelik kullanılman atıl durumdaki Devlet Demir Yolları hattının sökerek yerine ‘Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Yolu’ yapılması için gerekli temasları tamamladı.

Başkentteki ziyaretlerini tamamlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Tuğrul Çetin Nostalji Parkı ve Kent Müzesini ilçemize şehrimize bir kültür mirası olarak kazandırmamızda çok büyük emekleri olan Milletvekilimiz Fuat Köktaş ile birlikte Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun'u ziyaret ederek Karadeniz’de adından söz ettirecek dev projenin startını verdiklerini" ifade etti. AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile birlikte Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Ali İhsan Uygun'u ziyaret eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar,  "7,5 km uzunluğunda 130 bin metrekarelik alan üzerinde bisiklet yolu, spor ve yürüyüş alanları yapacağımız örnek projeyi şehrimize ve ilçemize armağan edeceğiz" dedi.

tekkekoy-4.jpg

"TEKKEKÖY’DEKİ BU PROJE ÖRNEK OLACAK"
Gerçekleştirilen ziyaretin özellikle Tekkeköy için büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Togar, "Samsun’un son beş yılda en çok değişen ve gelişen ilçesi olan Tekkeköy’de yüzelli yıllık çınar ağaçlarının altında asırlık tarihi gar binalarının ilçemizin geçmişine ait kent müzesi ve sosyal tesis olarak hizmet vermesine vesile olan ve insanlarımızın geçmiş anılarını canlandıran, yeni kuşakların ise geleceğine ait hatıralarının oluşmasına sebep olacak olan bu eşsiz alanı (Tuğrul Çetin Nostalji Parkı ve Kent Müzesini) ilçemize şehrimize bir kültür mirası olarak kazandırmamızda çok büyük emekleri olan Milletvekilimiz Sayın Fuat Köktaş ile birlikte 7,5 kilometrelik Devlet Demir Yolları hattının kiralanması işlemini Devlet Demir Yolları Genel Müdürümüz Ali İhsan Uygun ile protokole bağlanmış olmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. 

tekkekoy-7.jpg

"SPOR KENTİ SAMSUN’A YAKIŞIR DEV PROJE"
Proje hakkında bilgi veren Togar "Tekkeköy Şeyh Yusuf Zeynüddin Caddesi Kavşağı'ndan başlayarak Canik sınırındaki petrol dolum tesisinin olduğu alana kadar olan 7,5 kilometrelik kullanılmayan atıl durumdaki Devlet Demir Yolları hattının sökerek yerine ‘Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Yolu’ yapmayı planlıyoruz. Bu yolun özelliği; hem güvenilir olması hem de yollarla kesiştiği noktaların sorunsuz olmasıdır. İnsanlar bu güzergah boyunca hem rahatça yürüyüş ve spor yapabilecek hem de bisikletle yolculuk yapabilecek. Burada 7,5 km uzunluğunda 130.000 metre karelik bir alan üzerinde bisiklet yolu, spor ve yürüyüş alanlarının oluşturulacağı ve binlerce insanımızın dışında iki büyük sanayimiz ile üç küçük sanayimize ve buradaki işlerinde çalışanların bisikletleriyle sorunsuz gidebilecekleri, sağlıklı bir yaşam için yine ilçemizde ve şehrimizde yaşayan binlerce insanımızın spor ve yürüyüş yolu olarak kullanabilecekleri örnek bir projeyi inşallah şehrimize ve ilçemize armağan edeceğiz. Bu projemizin hayata geçmesiyle birlikte spor kenti şehrimize bisiklet ve yürüyüş yolu başta olmak üzere yeni örnek bir spor alanını daha kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.