Ramazan bayramı öncesi Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda meyve sebze reyonlarında hareketlilik yaşanıyor. Vatandaşlar bayram öncesi alışveriş yapmak için pazara akın etti.

Ramazan bayramına sayılı günler kala vatandaşlar alışveriş için çarşı ve pazara inerek alışveriş yoğunluğu oluşturdu. Semt Pazarı'na gelen vatandaşlar meyve sebze fiyatlarında Ramazan ayı başına göre düşük olması nedeniyle rağbet gösteriyor. Ramazan öncesi rağbetin çok olması hareketliliğin artması pazarcı esnafın yüzünü güldürdü.

Ramazan Bayramının yaklaşması nedeniyle pazarda hareketlilik yaşandığını ifade eden pazarcı esnafı  Merdan Datlı “Ramazan boyunca bolluğu, bereketi yaşadık. Vatandaşlar Pazar alışverişlerini arttırdı. Bayrama sayılı günler kalmasıyla pazarda hareketlilik arttı. Ramazan bitince az da olsa satışlarımızda düşüş olur. Bu yüzden Ramazan ayının bitiyor olması pazarcılar olarak bizlerde buruk bir sevinç oluşturdu.”dedi.

pazarcı esnafı  Mehmet Karakoç ise,  “Ramazan boyunca şükürler olsun işlerimiz çok güzeldi. Herkes kazandı ve bereketli bir ayı geride bırakıyoruz. Bundan dolayı da çok memnunuz inşallah bundan sonrada satışlarımızda düşüş olmaz Ramazan ayında olduğu gibi diğer aylarda da satışlarımız devam eder.” Diye konuştu.

Serin geçen yaz aylarının meyve ve sebze fiyatlarını çok fazla etkilemediğini söyleyen Pazar esnafı Aslan Kaplan, “Havaların bir türlü düzgün gitmemesi, yağmurun yağması ve havanın fazla ısınmaması fiyatları etkilemedi. Bayramın gelmesine az çok az bir zaman kaldı ve pazarda bir hareketlilik var. ramazan boyunca satışlarımız çok iyiydi. Tezgahlarımızda da yerli ürünlerimizin çeşitleri her geçen gün artıyor ve fiyatlar aşağı iniyor. İnşallah pazarımızda bolluk ve bereket var. Tüm vatandaşlarımızı pazarımıza bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Ramazan ayında tezgahları şenlendiren, insanların iştahını kabartan meyvelerin kilogram fiyatları şu şekilde:

Çilek 5 ile 6 TL, erik 2.50 TL, nektarı 3 TL, yeni dünya 5, karpuz  1 TL, kavun 2 TL, şekerpare 5 TL, kiraz 5 TL ve şeftali 3 TL

Sebze fiyatları azda olsa düşüş yaşadı buda vatandaşların daha çok alışveriş yapmasını sağladı. Sebzelerin fiyatları da şu şekilde:

Domates 1.50 ile 2 TL, salatalık 2 TL, biber 2 TL, patlıcan 1.50 ile 2 TL, kabak 1.50 ile 2 TL, fasulye 3.50 TL, limon 5 TL, marul 2 TL, patates 1.25 TL, soğan 1.50 TL ve sarımsak 6 TL

Editör: Haber Merkezi