Avatar
Cevdet Altınel

Yeni şeyler söyleme zamanı

Son iki sezonda yaşanan travma camia üzerinde ister istemez karamsar bir havanın oluşmasına sebep oldu. Bu durum ister istemez gerek yönetime gerekse takıma karşı olumsuz bir havanın oluşturdu.

Bunun tam adını da güven sorunu olarak koyalım. Bu umutsuz havanın dağıtılması için gerek yönetimin, gerekse Samet Aybaba ve öğrencilerinin gösterecekleri icraatlar önemli.

“Aybaba ve yeni transferlerle birlikte bu değişim rüzgarı nasıl esecek” sorusunun cevabını biz de Afyon’da kamp süresince  aramaya çalıştık.

OLAY ekibi olarak antremanları takip ederken, yaptığımız röportajlarla da geçmişi sorgularken, gelecek beklentilerini de dinledik.

Geçen sene yaşanan sıkıntının nedeni net bir şekilde ortaya çıktı.

Gerek oyuncular ile Paul Le Guen, gerekse oyuncuların kendi arasındaki iletişimin koptuğunu, Frnansız teknik adamın adaletli bir şekilde forma dağıtmadığını birinci ağızlardan öğrendik.

Aybaba’nın da bu durumun fotoğrafını iyi çektiğini, yeni şeyler söyleme adına da kendi oyun felsefesini ve mantelitesini öğrencilerine aşılama gayretine tanıklık ettik. Samet hoca kendinden emin.

“Her şeyi bekleyin ama bizden kötü futbol beklemeyin” sözü de kendine olan güvenini ortaya koyuyor. Takım hakkında genel bir yorum yapmak için çok erken. Sonuçta her değişim sancılı oluyor. Ama Afyon kampının özellikle yeni transferler ve genç oyuncuların takımla kaynaşması adına verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Antremanların tartısı da Balıkesirspor ile yapılan hazırlık maçı oldu.

Açıkçası beklediğimiz gibi bir mücadele oldu. ‘VAR’ devreye girmesi ile Balıkesir’in penaltı atışı ile 1-0 kazandığı maçta yeni transferler ve genç oyuncuları daha bir dikkatle gözle izledik.

Badji ve Aytaç yeni transferler ve eksik oyuncuların takma katılması ile çok daha verimli olacaklardır.  Atanasov’un ise daha zamana ihtiyacı var.

Emirhan Aydoğan, Çağtay Yılmaz ve Muhammed Emin Sarıkaya diğer genç oyunculardan bir tık öne çıkarken, gelecek adına performansları umut vericiydi. Kubilay ve Yusuf ‘un son vuruşları yine bitirici olmayınca mağlubiyette kaçınılmaz oldu. Zaman hızla azalıyor. Yeni şeylen söylemek ve yapmak için 4-5 kaliteli ayağın  biran önce takıma monte edilmesi gerekli.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X