Azize Çeroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında Sakaryalıları bayramı kutlamaya çağırdı. CHP İl binasındaki toplantıya İlçe Kadın Kolları Başkanı Gönül Irşi ve İlçe Örgütleri katıldı.

Başkan Çeroğlu, milli değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, kendini genç hisseden herkesi bayramlara ve tarihi bilince sahip çıkmaları için çağrıda bulundu. Çeroğlu, açıklamasında şunlanı kaydetti:

“Bugün 19 Mayıs gününde yapılan anma etkinliklerine engellemek, yasaklamak demek işgalden kurtulma adımında geri adım atmak ülke yönetimini başkasına teslim etmek demektir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün ümidim gençlerde sözünden yola çıkarak bütün gençlerimize ve kendini genç hisseden her vatandaşımızı bayramlarımızı ve tarihi bilincimize sahip çıkmaya çağırıyorum.“

Coşkuyla kutlayacağız

Çeroğlu, şöyle devam etti:
“19 Mayıs etkinliklerimizi yasaklayan valiler, devletin valileri değil iktidarın gücün valisi olmayı seçmiş valilerdir. Özellikle her bayram öncesi önemli siyasi isimlerin hastalanması ‘güvenlik’ bahanesiyle yayınlanan valilik yasağı ‘bizleri’ anma etkinliklerinden geri durduramaz. Ulu önderimizin Samsun'a ilk adımını şartlarımız doğrultusunda Sakarya'da, illerimizde özellik ve Samsun'da getirilen yasaklara rağmen ellerimizde bayraklarla coşkuyla kutlayacağız.

Biz Cumhuriyet Kadınları var olduğumuz sürece bugünde yarın da ilki Cumhuriyet İkincisi de Cumhuriyet Halk Partisi diyerek bize emanet edilen çatı altında Atatürkçü düşünce ve onun felsefesini benimsemiş aydın kadınlarımızla mücadelemize devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim