CERN'ü bırakıp kitap kafe açtı

CERN'de 10 yıl süresince bilimsel çalışmalar yürüten Sinem Şalva, memleketi Balıkesir'e dönerek kitap kafe açtı. Şalva, ilk hedefinin çocuklara yönelik 'Evren nedir?' konulu bir kitapçık olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Nükleer Araştırma Organizasyonu'nda (CERN) 10 yıl boyunca bilimsel çalışmalar yaptıktan, parçacık fiziği üzerine doktorasını tamamladıktan sonra memleketi Balıkesir’e dönen Sinem Şalva, bilim, sanat ve felsefe çalışmaları için Ören'de kitap kafe açtı. Sir Bookstore & Academy isimli kitap kafeyi  yazar Serkan Kılıç ile birlikte açan Şalva, ilk basım dünya klasikleri, felsefe ve bilim kitaplarını kitap kafede buluşturuyor.

Kılıç ve Şalva ilk hedeflerini CERN deneylerinde aktif çalışan ‘ART’ grubu ile ortaklaşa çocuklara yönelik hazırlanan ‘Evren nedir?’ konulu kitapçığı Türkçe’ye kazandırmak olduğunu söylüyorlar. Aynı zamanda Kılıç ve Şalva, CERN’i ilk ve tek felsefe kulübünün kimi çalışmaları açılan kitap kafede devam ettirilecek. Kılıç ve Şalva bu doğrultuda ‘Körfez Felsefe ve Edebiyat Platformu’ ile hem akademi dünyasına hem de yakın çevrede ilgili kurum, kuruluş ve kişilere ulaşarak çalışmalarını duyurmaya başladı.

RETRO DAKTİLOLAR, GRAMOFONLAR, FOTOĞRAF MAKİNELERİ...

Bünyesinde sadece kitap bulundurmayan bu kitapçı kafede Retro daktilolardan gramofonlara, gözlüklerden fotoğraf makinalarına kadar birçok özel parçayı bünyesinde bulmak mümkün. Tüm yurtdışı seyahatlerinde ilk gittikleri yerin kitapçılar olduğunu ve oralarda uzun vakitler geçirerek nadide kitaplar bulduğunu belirten Sinem Şalva, önümüzdeki zamanlarda birçok Avrupa kentinden topladıkları kitapları Türkiye’ye getirip, Sir Bookstore bünyesine ekleyeceklerini belirtti.

BirGün’e çalışmalarını anlatan Sinem Şalva, “CERN’de bir kulüp kurma çalışmalarına devam ederken böyle bir kafeyi Belçika’da açmayı düşündük. Sonra memleketim Ören’in daha doğru adres olduğunu gördük. SIR Bookstore faaliyet ve çalışmaları yayınevi ve akademi kurmak üzerine devam edecektir” dedi.

Etiketler sanat CERN retro ören