"Ben kendi zekam ve felsefemle ölümü, hayatı uzatabilirim kısaltabilirim"

2004 yılında kanser teşhisi konulan Koyuncu...

Kendine özgü tarzıyla gönüllere taht kuran Kazım Koyuncu, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 33 yaşında aramızdan ayrıldı.

7 Kasım 1971'de Artvin'in Hopa ilçesinde dünyaya gelen Koyuncu, babasının aldığı mandolinle müziğe başladı ve o günden sonra müzikten hiç kopmadı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine giren Koyuncu, okulunu yarıda bırakarak müziğe ağırlık verdi.

Karadeniz müziğini Rock müzikle birleştirerek yeni bir tarz oluşturan Koyuncu, arkadaşlarıyla "Zuğaşi Berepe" adlı müzik grubunu kurdu. 1995 yılında grup ilk albümünü çıkardı ve 2. albümden sonra grup dağıldı. Koyuncu bu sıralarda aynı zamanda "Dinmeyen" adlı grupla da çalışıyordu. Koyuncu'nun ilk kişisel Albümü "Viva" ise, 2001 yılında çıktı.

2004 yılında kanser teşhisi konulan Koyuncu doktorların uyarılarına rağmen, şarkı söylemeye, konserler vermeye devam etti. Koyuncu, tedavi gördüğü hastanede 25 Haziran 2005'te, 33 yaşındayken yaşamını yitirdi. Koyuncu, vefatından iki gün sonra, doğduğu köy olan Yeşilköy'de fındık ağaçlarının çevrelediği köy mezarlığında defnedildi.

Kazım Koyuncu, yakalandığı kanser hastalığı sonrası tedavi gördüğü sırada telefon bağlantısıyla bir televizyon programına katılmış, Çernobil Faciasından sonra Karadeniz'e giderek çay içen Cahit Aral'ı ve hükumetin Çernobil faciası sonrası tutumunu eleştirmişti.

Koyuncu, "Ben kendi zekam ve felsefemle ölümü, hayatı uzatabilirim kısaltabilirim her şeyi yapabilirim, peki benim köyümdekiler, anasının kuzusu çocuklar, 16 yaşındaki kız o neyi düşünsün,hangi felsefeyi düşünsün. Onun annesi hangi felsefeyle acısını yumuşatsın." sözleriyle belleklere kazınmıştı.

İşte Kazım Koyuncu'nun belleklere kazınan o konuşması :

"Ben kendi zekam ve felsefemle ölümü, hayatı uzatabilirim kısaltabilirim" - Resim : 1

Odatv.com

kazım koyuncu şair ceketli çocuk çernobil karadeniz arşiv