Çerkezköy için 17 milyonluk yatırım projesi hazırlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri dün, S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin 17. Olağan Genel Kurul Toplantısında 4.kez

Çerkezköy 27.03.2015 17:28:00 0
Çerkezköy için 17 milyonluk yatırım projesi hazırlandı

EN ZOR İŞLERDEN BİRİ

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger, Yönetim Kurulu üyesi Deniz Okutan ile birlikte dün saat 11.00’de Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat’ı ziyareti etti. Kooperatifin Toplum ile ilgili güzel hizmetler yaptığını kaydeden CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk “Taşımacılık Türkiye’nin en zor işlerinden birisi. İnşallah yaptığınız kongre sizler için hayırlısı olur” dedi.

“FABRİKALAR ARTIYOR”

Kooperatifin yer ile ilgili sorunlarına Belediye Başkanı Vahap Akay el atacağına inandıklarını kaydeden  Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat da “Belediye Başkanımızın çalışmaları doğrultusunda sıkıntılarımızı gideceğiz. Bu sorunu giderebilmek için kooperatif olarak maddi ve manevi her şey yapmaya hazırız. Çerkezköy her geçen büyüyor ve göç alıyoruz. Göç esnasında bu sorunlar elbette ki oluşacaktır. Ama bunları gidermek için sivil toplum kuruluşlarının bir an önce tedbirini alıp çözmeliler. Otogarın gelmesi ile birlikte bu alanda inanılmaz trafik oluyor. İstanbul’da baca sanayisi 2016’da bitiyor. İstanbul’a ve Avrupa kapılarına yakın olmamız nedeniyle ciddi anlamda fabrikalar geliyor. Bu fabrikalar sorunlarını da beraberinde getiriyor. O yüzden bizler de bu sorunlar oluşmadan nasıl tedbir alınacaksa çözüm bulmaya çalışıyoruz” dedi.

“TRAFİĞİ YÜZDE 25 HAFİFLETECEK”

Tır parkında 136 üyelerinin bulunduğunu kaydeden Arat “Aynı zamanda dışarıdan gelenlere de iş veriyoruz. Ortalama 200 aracımız faaliyette. Biz kendimizi her geçen gün geliştirmemiz gerekiyor. Geliştiremez isek piyasa da rekabeti kaybetmiş oluruz” dedi. Tır parkı ile ilgili ciddi çalışmaların yapılacağını kaydeden CHP İlçe Başkanı Öztürk de “Gümrüğün Veliköy’e kayma ihtimali çok yüksek. Çerkezköy’e hem geliş hem de gidişte yoğun trafik var. Bunun yapılması ile birlikte trafik de rahatlayacak. Kısacası Çerkezköy’de trafiği yüzde 25 hafifletecek” dedi.

“17 MİLYONLUK YATIRIM PROJESİ HAZIRLANDI”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Binası’nda 30 Mart’ta 2015 yılında yapılacak yatırımlar ile ilgili sunum yapacaklarını kaydeden Öztürk “2015 yılı Çerkezköy için çok hareketli geçecek. Burası ile ilgili güzel projelerimiz var. Tren yolu üzerinden de projemizi yakında açıklayacağız. Kısacası trafiği rahatlatmak adına güzel şeyler yapılacak. Otogara vatandaşlarımız gidebilsin diye üst geçit yapmayı planlıyoruz. Kültür Merkezi Haziran 2015’te yapıma başlıyor. Kısacası Çerkezköy için 17 milyonluk yatırım projesi hazırlandı” dedi.

“PROJE HAZIRLIYORLAR”

Çerkezköy’de alt yol kavşağında Perşembe ve Pazar günü yaşanan trafik konusunda yetkililerin her zaman fikir alışverişinde bulunduğunu kaydeden CHP İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger de “İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanımız Vahap Akay ve İlçe Emniyet Müdürümüz Murat Ogan bu trafik sorunu ile ilgili ortak çalışma için düğmeye bastı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün projesi var. Onu uygulama noktasında çalışma yapılıyor. Kaymakamımız da bu konu hakkında hassasiyet gösteriyor” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10