"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cennetin nuru

Mehmet Örnek
12 Temmuz 2018, Perşembe
Göklerin ve yerin Nuru olan Allah, dünyada O Nur’un parıltısını gösterdiği gibi, “Allah nurunu tamamlayacaktır” âyetinin katiyetiyle Cennette de daha evlâsıyla tamamını gösterecektir inşaallah..

Cennetin parıldayan nuru hadis-i şeriflerde zikredilmektedir. Ebubekir el-Bezzâr... Üsame b. Zeyd’den rivayet etti ki; Rasûlullah (asm) şöyle buyurmuştur; “Cennete gitmek üzere paçalarını sıvayacak kimse yok mu? Doğrusu -Kâbe’nin Rabbine yemin ederim ki- Cennetin misli yoktur. O; parlayan bir nûr, titreyip salınan bir reyhan, sağlam yapılı bir saray, düzgün ve sürekli akan bir ırmak, olgunlaşmış bir meyve, alımlı ve çok güzel bir zevce, ebedî makamda ve rahat bir diyardaki çok elbiseler sebze ve meyve, kıymetli ve yüksek yerdeki beyaz taşlar ve nimetlerdir.” Ashab: “Ey Allah’ın Rasûlü! Biz paçamızı sıvayıp oraya gideriz” deyince Rasûlullah (asm): “lnşaallah deyin” dedi. Onlar da; “İnşaallah” dediler.”1

Kur’ân’da, Cennet’te güneşin ve dondurucu soğuğun görülmeyeceği, gecenin istirahat için yaratıldığı, Cennetliklerin yüzlerinin bembeyaz olup parıldayacağı ve kendilerini takip edecek Nurlarının olacağı bildirilmektedir. 2 Peygamberimizin (asm) Cennetliklerin yüzlerinin parlak olacağı ve Cennet’in Nur olduğu yönünde açıklamaları da orada karanlığın olmayacağını gösterir. Göklerin ve yerin Nuru olan Allah, dünyada O Nur’un parıltısını gösterdiği gibi, “Allah nurunu tamamlayacaktır” 3 âyetinin katiyetiyle Cennette de daha evlâsıyla tamamını gösterecektir inşaallah..

Dipnotlar:

1) Müslim. Fiten. 3/92-93.

2) İnsan, 13.

3) Saff, 61/8.

 

Okunma Sayısı: 4072
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Rıdvan Şimşek

    2.8.2018 02:25:21

    Orada gece yoktur. Ancak orada sabahı akşama, akşamı da sabaha döndüren ışık ve ziya vardır. (Yani gece-gündüz, akşamın azıcık kararması gibi belli olur.) [İmam Şa'rânî, Ölüm-Kıyâmet-Âhiret, s. 357, Hadîs no: 647; Tirmizi rivâyet etmiştir]

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı