1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cennet’in kuşlarına yem bırakıldı!
Cennet’in kuşlarına yem bırakıldı!

Cennet’in kuşlarına yem bırakıldı!

Kuyucuk Kuş Cenneti’nde göç edemeyen kuşlar için Orman ve Su İşleri Kars İl Şube Müdürlüğü’nce yem bırakıldı.

A+A-

Kars’ta 456 hektar büyüklüğünde, Ulusal Sulak Alan Komisyonu tarafından 28 Ağustos 2009 tarihinde Türkiye’nin 13. Ramsar Alanı ilan edilen, 156 bitki, 211 kuş türüne ev sahipliği yapan Kuyucuk Kuş Cenneti’nde göç edemeyen kuşlar için Orman ve Su İşleri Kars İl Şube Müdürlüğü’nce yem bırakıldı.

Bölgede -30 derecelere kadar düşen hava sıcaklıkları insan hayatını olduğu kadar şüphesiz doğayı da büyük ölçüde etkiledi. Bölgede mevsimin zorluklarını yaşayan su kuşlarına yem takviyesi yapıldı.

Bölgede yaşam sürdüren doğa hayvanlarının hayatını kolaylaştırıp, yaz mevsimine en düşük hasarlarla çıkmaları adına beslenmeleri büyük rol oynuyor. Orman ve Su İşleri Kars İl Şube Müdürlüğü de bu kapsamda yaban hayatına yem desteği sağlayarak, kolaylık sağlıyor.

Kars’ın Arpaçay ilçesinde yürütülen yemleme çalışmasına Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder de katıldı. Önder, yemleme çalışmaları ardından yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin 13. Ramsar alanı olarak ilan edilen Kurucuk Gölü (Kuş Cenneti)’nde mevsimin zor şartlarına maruz kalan su kuşlarımıza destek amaçlı yemleme çalışmaları yürütüyoruz. Bu mevsimde doğanın zor şartlarında aç kalan hayvanlara destek olmak için ve nesillerinin devamını sağlamak için yemleme çalışmalarının oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Tüm canlıların yaşamlarını koruma ve kolaylaştırma duyarlılığı hepimizin borcudur. Bu vesileyle yaptığımız işin öneminin bilincinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Su kuşlarının evi olarak tabir ettiği Kuyucuk Gölü’nün tamamen donması ile birlikte kuşların göç ettiklerini dile getiren Doğanay, kısmen donmamış bölgelerde yaşam alanı arayan kuşların olduğunu ve yem bulmakta güçlük çektiklerini kaydetti.

Kuyucuk Gölü’nün ciddi bir kaynak değer olduğunu ve onlara tekrar gelmeleri için çok iyi ev sahipliği yapılması gerektiğini hatırlatan Orman ve Su İşleri Kars İl Şube Müdürü Murat Doğanay, “Kış mevsimi boyunca bölgemizde sık sık bu tür çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan yetkililerimize de teşekkür etmek istiyorum. Bugün Arpaçay ilçemizde bulunan Kurucuk Gölü (Kuş Cenneti)’nde Aarpaçay Kaymakamımız Lokman Önder eşliğinde yemleme çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca Kuyucuk Köy Muhtarı Hasan Ayaz, köylülerimiz ve av koruma yetkililerimiz de bizleri çalışmalarımızda yalnız bırakmıyor. Bugün doğada besin bulmakta güçlük çeken su kuşlarına yem desteği vererek hayatta kalmalarına destek olmaya çalıştık. – 17 derecelerde bu çalışmada yer alan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Arpaçay İlçesi Kuyucuk Köyü Muhtarı Hasan Ayaz ise, bölgelerinde böyle bir değere sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ayrıca bu mutlulukla birlikte duyarlı davranmaları gerektiği bilincinde olduklarını vurguladı. Köy halkı olarak büyük hassasiyetle koruduklar bölgede yapılan her çalışmaya ellerinden geldiği kadar destekçi olduklarını da ifade eden Ayaz, “Doğa güzelliğini korumak adına bu tür çalışmalarda öncülük eden yetkililere teşekkür ediyorum. Bizler de bu çalışmalarda yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kış mevsimini zorluklarla atlatan su kuşlarımıza bizler de yem takviyesi yaparak, nesillerinin devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.