Cengiz Baygül Bafra Kan Alma Birimi açıldı

Samsun`un Bafra ilçesinde Cengiz Baygül Kan alma birimi yapılan törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, “Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada anlamlı bir gün için bir araya geldik. Bizleri yalnız bırakmadınız. Hepinize yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu müessesenin Bafra`ya kazanımı açısından emeği olan Bafra duayenlerinden gazeteci Hasan Davran ağabeye teşekkür ediyorum. Ve en büyük teşekkürümüzü de Bafralı bağışçı iş adamı ve hayırsever Cengiz Baygül amcamıza ve ailesine ediyoruz. Bafra Belediye Başkanımız sayın Zihni Şahin`e de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Genç`in ardından konuşan Bağışçı iş adamı Cengiz Baygül, “Bir gün İstanbul`da ki evimde oturduğum sırada telefonum çaldı. Ve arayanın Bafra Kızılay Şube Başkanı Osman Genç olduğunu öğrendim. Bana böyle bir birimin kurulacağından ve destek istediğinden bahsetti. Bende seve seve kabul ederek ne gerekiyorsa yapın. Beni de açılışına çağırın dedim. Ne kadar hayırlı bir iş olduğunu biliyordum. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Baygül`ün ardından konuşan Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, “ Öncelikle bu binada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Yardıma muhtaç olan herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Kızılay’ın da ilkeleri zaten bu doğrultuda hareket ediyor. Kan hizmetleri, sosyal hizmetler, afetler, ülke içinde ülke dışında Kızılay bu toplumun öz evladı oldu. Burada emeği geçen bağışçımız Cengiz beye çok teşekkür ediyorum. Bu kan alma birimi Bafra`da bir ihtiyaçtır. Ve o yüzden de bizlerde buradayız. Samsun`da kan alma hedefimiz 106 bin ve bu bölge müdürlüğümüz bu hedefe varıyor. En önemli kişiler ise bizim kan donörlerimizdir. Senede dört kez kan verme bilincinde olan bir toplumdan asla zarar gelmez. Türkiye`de Kızıla bundan 10 yıl önce sadece yüzde 30`unu sağlıyordu. Fakat şuan bu sayı yüzde 90`ları aştık. 2017 yılında 2 milyon 500 bin ünite kanı yakaladık. Bu birimleri ayağınıza getirdik. Valiliklerimiz, Kaymakamlıklarımız ve Belediye Başkanlıklarımız bu konuda bizlere en büyük destekçidir” dedi.

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can`ın konuşması sonrası bağışçı Cengiz Baygül ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`e plaketleri takdim edildi. Plaket töreni ardından Cengiz Baygül Bafra Kan Alma Birimi açılışı yapıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER