Cenazeler Uçakla Ücretsiz Taşınacak

Cenazeler Uçakla Ücretsiz Taşınacak
Türk Hava Yolları ile imzalanan protokol kapsamında, vefat eden kişilerin cenazeleri uçakla taşınacak. Ücretini belediye ödeyecek.

Keşan Belediyesi ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan protokol kapsamında, Keşan ilçesinde vefat eden kişilerin cenazeleri, uçakla taşınabilecek ve ücretini belediye ödeyecek.

İlgili protokol Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile THY Kargo Satış Müdürü Anıl Fuat Ocak ve Kargo Satış Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kılıç arasında imzalandı. İstanbul'da gerçekleştirilen anlaşma kapsamında, vefat edenin yakınlarının talebi halinde, cenaze ücretsiz olarak uçakla memleketlerine ulaştırılacak. Vatandaşlar, bu hizmetten yararlanabilmek için Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğüne 188 nolu telefondan ulaşabilecek.

Vatandaşların acılı ve kederli günlerinde de yanlarında olduklarını ve bu tarz kolaylıklar sağlayan hizmetlerin devam edeceğini belirten Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu: "Keşan Belediyesi olarak sürdürdüğümüz sosyal projelere bir yenisini daha ekledik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın vefat eden yakınlarını ücretsiz ve daha kısa sürede memleketlerine ulaştırmak için Türk Hava Yolları ile protokol imzaladık. Yeter ki halkımız zorda kalmasın. Biz hem maddi hem de manevi olarak belediyecilik ve insanlık görevimizi yerine getiriyoruz." diye konuştu. Ayrıca Helvacıoğlu, geçmiş dönem Belediye Meclisi'nin almış olduğu kilometre başı 1,15 TL'lik kararın da kaldırılması ve cenaze hizmetlerinin tamamen ücretsiz olması için gelecek Meclis'te gündem maddesi olacağını bildirdi.