Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesinin yıl dönümünde anıldı. Törene, Washington Post Gazetesi'nin sahibi ve Amazon Şirketi'nin CEO'su Jeff Bezos'da katıldı

Fikir platformları, insan hakları örgütleri ve uluslarası sivil toplum dernekleri, 1 yıl önce ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen Cemal Kaşıkçı'yı anma etkinliği düzenledi. Törene Cemal Kaşıkçı'nın eşi Hatice Cengiz başta olmak üzere birçok diplomat, siyasi ve aktivist katıldı. Düzenlenen etkinliğe katılan bir başka isim ise Washington Post Gazetesi'nin sahibi ve Amazon Şirketi'nin CEO'su Jeff Bezos oldu. Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı uzunca bir zamandır Amerikan menşeili Washington Post Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyordu.

HATİCE CENGİZ'E DESTEK

Gazete sektöründeki daralmaya rağmen Amazon'un CEO'su Jeff Bezos, 2013 yılında Washington Post Gazetesi'ni satın almıştı. Uzunca bir süredir zarara uğrayan gazete Bezos'tan sonra yapılan teknik ve mental iyileştirmeler ile birlikte kara geçmeye başladı. 1 yıl önce İstanbul'da ülkesinin Başkonsolosluğunda katledilen Cemal Kaşıkçı da Washington Post'ta köşe yazarlığı yapmaktaydı. Jeff Bezos, bugün Cemal Kaşıkçı için düzenlenen anma etkinliğine katılarak Hatice Cengiz'e ve Kaşıkçı'nın sevenlerine yalnız olmadığını hissettirdi.

Editör: Haber Merkezi