BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,02
HABER /  GÜNCEL

Cemal Kaşıkçı soruşturması: Polis konsolosluğu ve konutu aradı

Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolması olayıyla ilgili 11 Suudi yetkilinin İstanbul'daki konsolosluk konutuna gelmesinin ardından Türk inceleme ekibi de arama yapmak için konuta ulaştı. Konutta ve araçlarda arama yapılıyor.

Abone ol

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk yetkililerin dün Türkiye'den ayrılan Muhammed el Uteybi'nin kullandığı Başkonsolosluk konutundaki incelemeleri dün gece boyu devam etti.

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na iki hafta önce girmesinin ardından kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruşturma sürüyor. 11 kişilik Suudi inceleme heyetinin başkonsolosa ait rezidansa gelmesinin ardından Türk polisi de arama yapmak dün konuta ulaştı.

Levent'teki Başkonsolosluk konutuna ikisi olay yeri inceleme olmak üzere toplam 4 sivil plakalı araçla 16.40'ta gelen Türk yetkililer, 2 saati aşkın bir süredir çalışmalarını sürdürüyor.

Başkonsolosluk konutunda aramalar devam ediyor

Bazı olay yeri inceleme personellerinin dün saat 18.15'te konutun çatısında çalışma yaptığı görüldü.

Konut içinde başlatılan çalışmalarda mavi ışık ile birlikte 'Luminol' yöntemi denilen yöntemle DNA izi arandı. Zaman zaman görevli ekipler, konutun çatısında da arama yaptı.

KONUTTA DRONE'LU ARAMA

Polis konutun üzerinde olay yeri inceleme ekiplerine ait bir drone ile de aramalar gerçekleştirildi. Eğitimli polis köpekleri de aramalara dahil edildi.

Konsolosluktan böyle çıktılar! O kırmızı lekeler ne?Suudi Konsolosluğu'ndan böyle çıktılar! O kırmızı lekeler ne?Suudi Konsolosluğu'ndan böyle çıktılar! O kırmızı lekeler ne?Suudi Konsolosluğu'ndan böyle çıktılar! O kırmızı lekeler ne?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

İnceleme heyetinin başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısı bulunuyor.

ÖNCEKİ GÜN ARAMA GERÇEKLEŞMEMİŞTİ

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin konutunda dün yapılamak istenen arama gerçekleşmemişti.

Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair izler bulunduğu belirtilmişti.

2 EKİM'DEN BERİ HABER ALINAMIYOR

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

Kan donduran diyaloglar! Kaşıkçı'nın öldürüldüğü anın ses kaydı...                   

Kaşıkçı'nın katilleri ve Suudi Prens yan yana! Her gittiği yere götürdüğü isim...