Gündem Cemal Kaşıkçı cinayetinde tüm işaretler onu gösteriyor: Prens Selman

Cemal Kaşıkçı cinayetinde tüm işaretler onu gösteriyor: Prens Selman

Paylaş
Cemal Kaşıkçı cinayetinde tüm işaretler onu gösteriyor: Prens Selman

Öldürüldüğüne kesin gözüyle bakılan Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de başkonsolosluğa girdiği gün Suudi Arabistan’dan İstanbul’a 15 kişilik bir ekip gelmişti. Suikast timi aynı gün Türkiye’yi terk etmişti. Bu kişilerden biri olan Abdulaziz Mohammed al-Hawsawi, yakın koruması olarak Prens Selman’la pek çok ülkeyi ziyaret etmiş.

Muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümünde rol aldığı iddia edilen 15 kişilik Suudi infaz timinin başında olduğu belirtilen istihbarat albayı ‘Maher Abdulaziz M. Mutreb’in, olay saatlerinde Başkonsolosluk ve konutta olduğunu belgeleyen fotoğrafları ortaya çıktı. Kaşıkçı cinayetini koordine ettiği değerlendirilen Mutreb’i önceki gün New York Times gazetesi de işaret etmişti.

Haberin Devamı

İŞİ BİTİRİP İSTANBUL'DAN UÇMUŞ

Sabah gazetesinin yayınladığı fotoğraflara göre Mutreb, 2 Ekim 03.38’de özel jetle İstanbul’a geliyor. 09.55’te Başkonsolosluğa giriş yapıyor. Arkasında ekibi var. Kaşıkçı, Başkonsolosluğa girmeden saatler önce yerlerini aldıkları anlaşılıyor. 16.53’te ise Mutreb, cesedin götürüldüğü belirtilen Başkonsolos’un konutunun önünde görülüyor. 18.20’de kalkan jetle Türkiye’den ayrılıyor.

İstihbarat albayı Mutreb’in, Veliaht Prens Selman’a yurt dışı ziyaretlerinde eşlik ettiğini gösteren çok sayıda fotoğrafı ortaya çıktı.

SONUÇLARI AĞIR OLACAK

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’a, kayıp gazeteci Kaşıkçı soruşturmasını sonuçlandırması için 72 saat süre verdiği iddia edildi. ABD Başkanı Trump da, “Öyle görünüyor ki Cemal Kaşıkçı öldürüldü. Sonuçları ağır olacak” dedi

Haberin Devamı