Cemaat yazışmalarında Hablemitoğlu cinayeti uyarısı

Cemaat yazışmalarında Hablemitoğlu cinayeti uyarısı

Cemaat yazışmalarında Hablemitoğlu cinayeti ... Suikastın çok yakın bir zamana kadar FETÖ'cü polisler tarafından karartıldığını gösteren bu bilgiye, bir Eagle yazışmasında rastlandığı gündeme geldi.Sabah’tan Abdurrahman Şimşek’in haberine göre; FETÖ'nün ByLock'ın...

Suikastın çok yakın bir zamana kadar FETÖ'cü polisler tarafından karartıldığını gösteren bu bilgiye, bir Eagle yazışmasında rastlandığı gündeme geldi.

Sabah’tan Abdurrahman Şimşek’in haberine göre; FETÖ'nün ByLock'ın deşifre olmasından sonra darbe girişimine uzanan süreçte aktif biçimde kullandığı Eagle uygulamasında Hami rumuzlu şahsın bir FETÖ imamıyla yaptığı konuşma, örgütün suikastı 15 Temmuz sürecinde bile perdelediğini gösteriyor.

FETÖ'cü bir polis olan Hami rumuzlu kişi, Tango görünümlü Eagle uygulaması içerisindeki BT isimli gruptaki yazışmada, imama şu bilgiyi veriyor: "Necip Hablemitoğlu cinayeti ile alakalı 18 Aralık 2002'den sonrası ve 6 aylık CDR verilerini şirketlerden istemişler. Onlar da ne var ne yok vermiş. İlgili tarihle alakalı..."

Bu yazışmanın yapıldığı tarih 15 Temmuz 2016, yani darbe girişiminin olduğu gün. FETÖ'cü polisin sözünü ettiği bilgi talebinde yer alan CDR verileri ise Call Detail Record (Çağrı Detay Raporu) adı verilen datalardan oluşuyor. Bu datalar, Hablemitoğlu'nun ölmeden önce kimlerle görüştüğünün anlaşılması açısından son derece önemli. Ancak FETÖ'cülerin, imamdan gelen talimat doğrultusunda bu kayıtları buharlaştırarak cinayetin üzerini örtmeye çalıştığı anlaşılıyor. Tıpkı Hablemitoğlu dosyasının yeniden açıldığı ilk dönemlerde, cinayetin en önemli delili olan mermi çekirdeği ve 2 kovanın adli emanetten kaybedilmesi gibi...

Hami rumuzlu kişinin Eagle'daki yazışması, Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili yeni soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen'in yazılı talimatı üzerine araştırılmaya başlandı. İşçimen'in Hami rumuzlu kişinin yazışmasının araştırılması talimatını verdiği tarih 24 Şubat 2017... İşçimen, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, yazıyı yazan Hami kod adlı kişinin Hamdi Özdere olduğunu belirtiliyor ve ilgili şahsın CDR kayıtlarına zarar verip vermediğinin araştırılmasını istiyor.

Başsavcı Vekili İşçimen yazısında özetle şöyle diyor: "Tango görünümlü uygulama içinde 'BT' isimli grubun yazışmalarında 15.07.2016 günü saat 12.58'de Hami kod adlı Hamdi Özdere olduğu anlaşılan kişinin mesajının ortak sohbet odasında paylaşıldığı, Hamdi Özdere'nin başkanlığınızda teknik eleman olarak çalıştığı gözetilerek, yukarıda belirtilen CDR kayıtları ile ilgili araştırmada görevlendirilip görevlendirilmediği, bu kayıtlara zarar verip vermediği veya başkanlığınız tarafından konu ile alakalı dışarıya başka bir bilginin gidip gitmediğinin bildirilmesi rica olunur."

Necip Cem İşçimen, aynı tarihte Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yazdığı yazıda da Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili tahkikatta görev almış personel hakkında FETÖ/ PDY üyeliğinden herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığının savcılığa bildirilmesini istiyor.

Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen'in, Hamdi Özdere ile beraber ifadesinin alınmasını istediği bir diğer isim de Haşim Türker. Türker'in telefonunda da darbe ile ilgili yazışmalara rastlandı. İstihbarat Daire Başkanlığı'nda mühendis olarak görev yapan Türker, 16 Temmuz saat 03.00 sularında yani darbenin en başta yapılması planlanan saatte şüpheli hareketleri nedeniyle gözaltına alınan bir isim. Türker, sorgusunda darbe sürecinde kendisine FETÖ tarafından verilen görevi ifa etmek üzere İstihbarat Daire Başkanlığı'na geldiğini itiraf etti. Sanığın kendi rızasıyla teslim ettiği telefonundaki kayıtlara göre Eagle üzerinden darbe konuşmaları yapmış. Telefon incelemesi sonucunda hazırlanan tutanakta şöyle denildi: "Mesaj grubuna üye olanların kendi aralarında darbenin yapılacağını, darbe girişiminde bulunan askerlere yardımcı olmaları gerektiğini konuşup, İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görevli polislerin hangi noktalarında çatışmaya hazırlık yaptıklarının konum bilgisini birbirlerine aktardıkları görülmüştür."

"Cemaat yazışmalarında Hablemitoğlu cinayeti uyarısı" haberi, 27 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cemaat yazışmalarında Hablemitoğlu cinayeti uyarısı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemaat yazışmalarında Hablemitoğlu cinayeti uyarısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  2. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  3. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  4. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  5. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  6. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  7. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  8. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  9. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  10. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  11. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  12. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  13. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  14. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  15. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  16. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  17. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  18. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  19. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  20. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
Gündem Haberleri