• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...
Cem Küçük hakkında 50 ilde suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Demir- DOĞRUHABER

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Mavi Marmara gemisiyle Gazze`ye yardım götürenlere israil askerlerinin saldırması sonucu şehit edilenlere hakaret eden Cem Küçük hakkında Mavi Marmara Şehit Aileleri, Mavi Marmara yolcuları ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 50`den fazla ilde suç duyurusunda bulunuldu.

“BU ZİHNİYETİ KINAMAK İÇİN BUGÜN ADLİYELERDEYİZ”

Suç duyurusu öncesinde açıklamalarda bulunan Mavi Marmara avukatlarından Av. Gülden Sönmez, “İlk yaptığı hakaretlerle yetinmeyen Cem Küçük, Mavi Marmara organizasyonuna ve İHH`ya yönelik saldırılarına devam etti. Hatta bununla da yetinmedi, atılan twitleri tek tek kaydettiğini ve bu olayla alakalı da hesap göreceğini de söyledi. Biz çok zahmet vermiyoruz çünkü bu isimleri zaten Cem Küçük, 50`den fazla ilde karşısında görecek” dedi. İHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara Şehit Aileleri, Mavi Marmara Mağdurları Dayanışma Derneği adına konuşan Gülden Sönmez şu açıklamayı yaptı: “Mavi Marmara organizasyonuna, yolcularına ve şehitlerine ağır şekilde hakaret eden, “Mavi Marmaracıların da İslamcı çizgide olduğu gerekçesiyle FETÖ gibi tasfiye edilmesi” çağrısında bulunan Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunmak ve bu zihniyeti kınamak için bugün adliyelerdeyiz.

“SAVCILARI CEM KÜÇÜK`ÜN HAK ETTİĞİ CEZAYA ULAŞMASI İÇİN GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

Cem Küçük`ün kullandığı ifade ve hakaretlerin amacı Mavi Marmara katılımcıları, şehit ve gazi yakınları ve davaya gönül verenleri aşağılamak olduğunu dile getiren Sönmez, “Bu nedenle Cem Küçük hakkında Türk Ceza Kanunu 125. ve 216. Maddeleri kapsamında Hakaret, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve ayrıca resen gözetilecek diğer suçlardan gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması amacıyla kamu davası açılması talebinde bulunduk. Tüm savcıları hızlı ve etkili bir soruşturmayla Cem Küçük`ün hak ettiği cezaya ulaşması için göreve çağırıyoruz. Ayrıca tüm Mavi Marmaralılar olarak her birimiz ayrı ayrı Cem Küçük`e tazminat davası açacağımızı da buradan ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir