Haberler

Çekya'da bilim insanları, koronavirüsü yüzde 99 oranında yok eden kağıt üretti

Güncelleme:

Koronavirüs salgınına karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ederken, Çek bilim insanları ilginç bir buluş gerçekleştirdi. Bilim insanlarının geliştirdiği özel bir kağıdın, koronavirüsü yüzde 99 oranında yok ettiği belirtildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı aşı geliştirme çalışmalarında son aşamaya gelinirken, Çekya'da bilim insanları ilginç bir buluşa imza attı. Bilim insanlarının geliştirdiği özel bir kağıdın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) parçacıklarını yok edebildiği belirtildi. Kağıt, çinko ve gümüş içerikli özel kimyasallarla yapılırken virüsleri, bakterileri ve mayaları öldürdüğü bildirildi.

YÜZDE 99'U BİR DAKİKA İÇİNDE YOK OLUYOR

İnsan cildi için güvenli olduğu söylenen kağıdın yüzeyindeki mikropların yüzde 99'unun bir dakika içinde yok olduğu belirtiliyor.

Çekya'da bilim insanları, koronavirüsü yüzde 99 oranında yok eden kağıt üretti

Yapılan testlerin, 10 dakika içinde bu tür kağıtlara düşen koronavirüs partiküllerinin yüzde 70'inin öldüğünü ve 30 dakika içinde tamamen kaybolduğunu gösterdiği ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500

Yorumlar (36)

mucit:

ben de koronayı yüzde yüz yok eden don lastiği icat ettim

21
5
yanıtYanıtla
meraklı:

kağıdı ne yapacaz nasıl kullanılıyor

17
2
yanıtYanıtla
TK:

Tuvalet kağıdı olarak

yanıt7
yanıt0
okuyucu:

bizim bilim insanları(!) laf üretiyor. Ama lafla peynir gemisi yürümüyor iha-sihalarda virüste etkili deeel!

4
7
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Yav arkadaşlar herşey rant için. Bu virüs çıkalı ortalama 1 yıl oldu aşı bulundu tedavi bulundu vs. Kanser yıllardır var neden ne bir aşı neden bir ilaç (kesin tadavi olarak) bulunamadı?cevap:herşey keseyi doldurmak,herşey duygusal(para)

9
1
yanıtYanıtla
metin:

he he bol bol kelle paça yiyin komple yok ediyor nasılmı sarımsak kokusundan yanınıza kimse yaklaşmıyor böyle boş beleş habere böyle mal yorum

9
1
yanıtYanıtla
Murat:

Kendi kanaatim aşı yaptıracak olan devlet büyükleri göstermelik aşı yaptıracak. Grip aşısı olabilir. Yoksa çıkıp ben yaptırmayacağım siz bilirsiniz derse bu garip olur kimse yaptırmaz. Ama devlet büyüğünü gören çok büyük kitle mutlaka yaptırır hatta sıraya girer. Beni kimse aşılayamaz.

3
4
yanıtYanıtla
Suat:

Devlette sen aşı ol diye yalvaracak sanki:) verem çiçek vs kağıtla mı bitti

yanıt1
yanıt0
Murat:

Bu şimdi özel bir durum. Bütün dünya aynı anda aşılanıyor. Sanki bütün insanları özel olarak aşılamak için bu virüs paravan olarak yaratılmış gibi duruyor. Tmm virüs var doğru da ikinci bir aşama aşının içinde başka ne var. Ayrıca aşıda ilk gurubun içindeyim ama kimse bana aşı yapamaz.

yanıt0
yanıt0
zühtü ferudun nayır:

demekki korona yok edilemez değil birileri kasıtlı olarak konuyu uzatıyor madem kağıt yok ediyor o zaman bütün buluşları karıştırın bir madde yapın kökünün kökü kazınsın ne diyeyim be yaaaa

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title