Özdilek

Çevre

ÇEKOK ve Pakmaya’ya kirlilik cezası

Kartepe İlçesinde faaliyet gösteren çevreye pis koku yayan sanayi kuruluşlarına vatandaşların şikayeti üzerine idari para cezaları kesildi

15 Eylül 2020 Saat: 10:57
ÇEKOK ve Pakmaya’ya kirlilik cezası
ÇEKOK ve Pakmaya’ya kirlilik cezası

ÇEKOK ve Pakmaya’ya kirlilik cezası

Kartepe İlçesinde faaliyet gösteren çevreye pis koku yayan sanayi kuruluşlarına vatandaşların şikayeti üzerine idari para cezaları kesildi.   

 

 Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman geçtiğimiz günlerde geniş bir alana yayılan ve yoğunlukla Kartepe’nin belirli mahallelerinde hissedilerek, halkın tepkisine yol açan keskin, pis kokular için harekete geçti.

 

Söz konusu bölgede Kartepeli hemşehrilerinin şikayetleri üzerine önce Zabıta Müdürlüğü’nün yaptığı inceleme ve denetimlerde, koku ve çevre kirliliğine neden olan kuruluşları tespit ettiren Başkan Kocaman, ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile temasa geçerek yasal prosedürün başlatılmasını sağladı.

 

Pİs konukun önüne geçilecek

İzmit ve Kartepe ilçelerinde hissedilen koku kirliliği ve şikayetler üzerine Çevre ve Şehircilik Kocaeli İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Kartepe Köseköy’de faaliyet gösteren PAK GIDA ÜRETİM VE PAZ. A.Ş’de yapılan denetimde tesis içi ve yakın çevresinde rüzgara bağlı olarak koku hissedildiği tespit edildi. Söz konusu koku kirliliğine istinaden Pakmaya’ya 88 bin 499,00 TL idari para cezası kesildi.

 

ÇEKOK fabrikası’na 177 bin tl

Eşme Mahallesi’nde Eşme Deresi’nin ÇEKOK Fabrikası tarafından kirletildiğini teyit eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yaptığı denetim sonrasında dere çevresinde gereken güvenlik önlemlerini de aldırarak ÇEKOK Fabrikası’na 177 bin 10 TL idari para cezası kesti.

 

Çevre kirliliğine af yok

“Çevre bizim değil, bizlere emanettir, çocuklarımızın geleceğidir” diyen Başkan Kocaman “Herkes çevre kirliliğine hassasiyet göstermeli. Sanayi kuruluşlarımız da üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirerek, evlatlarımızın geleceğine sahip çıkmalılar. Bu konuda yaptıkları çalışmalar ile çevreyi koruyan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin içi rahat olsun kontrol ve denetimlerimiz devam edecek” dedi.     

 

  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat