Öne Çıkanlar kahve makinesi tiyatro fenerbahçe Aday Adayı Yalçınkaya Çekmeköyde Ak Partiye Taze Kan Şart.. hüseyin avni sipahi

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy'de Hamidiye Kültür Merkezi yenileniyor

Çekmeköy Hamidiye Kültür Merkezi artık yenileniyor. Zemin katı Otopark ve üst katı Kültür Merkezi olarak planlanan proje için çalışmalar başladı. Parkta bulunan ağaçların sökülmesi ile ilgili CHP'nin yapmış olduğu basın toplantısı ile ilgili Çekmeköy Belediyesi resmi internet sitesinde açıklama şöyle ;

Çekmeköy Belediyesi Hamidiye Kültür Merkezi ve Zemin Altı Otopark çalışmalarının  yapıldığı alanda bulunan ağaçlar; İstanbul üniversite Orman Fakültesi ve Çekmeköy Belediyesi ekipleri tarafından yapılan titiz çalışmalar ile  iklimine  ve toprak yapısına uygun yeni alanın taşınıyor. İnşaat çalışmaları öncesinde İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi yetkilileri tarafından incelenen bölgede ağaçların ekolojik ve fizyolojik olarak  en uygun zamanda taşınması ve taşıma esnasında dikkat edilecek hususlar planlandı. Daha sonra ağaçların taşınacağı bölgedeki toprak yapısı ve  iklim koşulları gibi çeşitli araştırmalar yapıldı. Ağaçların taşındıktan sonra yeni topraklarında tutunabilmeleri içinde yapılacak çalışmalar hakkında ilgili personeller bilgilendirildi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ İlçemize böyle modern bir tesis kazandırırken bölgemizdeki ağaçları da yaptığımız titiz çalışmalarla iklimine ve toprağına uygun bir yere naklediyoruz. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyemizin raporları doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde bu alanda bulunan ağaçlarımız nakledildikleri yerde de aynı özenle ve çalışmalarla toprağa dikilerek  Çekmeköy’ümüzün bir parçası olmaya devam edecekler” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nur Çakır 6 yıl önce

Kültür merkezinin yenilenmesi çok güzel ve önemli. Teşekkür ederiz. Fakat ağaçlar nerede? Çekmeköy İstanbul'un en yeşil mahallelerinin başında. Lütfen betonlaşmasın. Buna izin vermeyin.